реклама

реклама

У понеділок, 30 квітня, об 11.00, в центрі села Мельники Чигиринського району розпочнуться вшанування головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака, козаків та старшин полку гайдамаків Холодного Яру, повідомляє сайт «Холодноярська ініціатива».

У програмі вшанувань – покладання квітів до могили Василя Чучупака та братської могили холодноярців на кладовищі села Мельники, меморіальний мітинг біля пам’ятника Героям Холодного Яру та пам’ятника Юрію Горлісу-Горському (в центрі с. Мельники, біля школи), реконструкція бою холодноярців з більшовиками (100 м праворуч від дороги Мельники – Кресельці, 1,5 км від місця проведення мітингу), покладання квітів до меморіалу холодноярським героям на хуторі Кресельці (біля Креселецького лісництва), освячення зброї та прапорів на берегах Гайдамацького ставу (неподалік Мотриного монастиря, табличка «Монастирський став»), поминальний обід, екскурсія до дуба Максима Залізняка.

Співорганізаторами урочистих вшанувань у Холодному Яру є історичний клуб «Холодний Яр», Всеукраїнське об’єднання «Свобода», ГО «Вільне козацтво Холодного Яру», Холодноярська ініціатива, Товариство «Чорні запорожці» та готельно-ресторанний комплекс «Дикий хутір».

Інші об’єднання, партії, товариства та фізичні особи можуть стати офіційними співорганізаторами заходів у Холодному Яру, якщо внесуть благодійні внески на організацію урочистостей. Назви організацій, прізвища благодійників і суми пожертв будуть оприлюднені окремо.

У заходах візьме участь делегація Львівської обласної ради на чолі з головою Олегом Панькевичем.

Довідка

12 квітня (за н. ст.) 1920 року у бою з більшовиками на хуторі Кресельці загинув головний отаман Холодного Яру Василь Чучупак. 28 жовтня 1995 р. на цьому місці Всеукраїнське політичне об’єднання «Державна самостійність України» поставило пам’ятний знак.

Із квітня 1996 року патріотична громадськість вшановує на Кресельцях і в Мельниках козаків і старшин полку гайдамаків Холодного Яру.

Заходи проходять під егідою історичного клубу «Холодний Яр».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100