реклама

реклама

Пам’ятний знак «Прикордонникам усіх поколінь» встановлять 24 травня у парку «Перемога» в Черкасах.


Монумент буде приурочений 20-ій річниці Навчального центру Державної прикордонної служби України, що в Оршанці, а також Дню прикордонника, зазначають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

За задумом черкаського скульптора Івана Фізера, символом прикордонників став прообраз захисника застав часів Київської Русі.

– Таким чином я намагався об’єднати прикордонників усіх поколінь, не вирізняючи ні радянських, ні українських, – говорить скульптор. – І навколо цього мужнього оберегу кордонів, котрий перший зустрічає ворога, будуть височіти два прикордонні стовпи різних епох. Скульптура створена спеціальним способом випалювання із кераміки. Вага – близько тонни, а висота – понад три метри.

Як зазначає начальник оршанецького навчального центру Державної прикордонної служби України Ігор Момот, про оформлення документів для місця під встановлення знаку поклопотався міський голова Черкас Сергій Одарич. А кошти на встановлення пам’ятного знаку були зібрані серед черкаських прикордонників, як кажуть, «пустили по колу зелений кашкет».

– Коли до мене звернулися з пропозицією приєднатися до встановлення монументу, то я одразу погодився, – говорить директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький. – Адже у кінці 80-х проходив армійську службу на кордоні з Афганістаном, і вважаю, що людину з мене зробила саме ця служба.

Нагадаємо, до цього у Черкасах пам’ятного знаку прикордонникам не було.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 українець 27.04.2012 11:49
>Таким чином я намагався об’єднати прикордонників усіх поколінь, не вирізняючи ні радянських, ні українських

І дійсно, навіщо тим українцям українські символи? Дайош общєрусскіє цєнності!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Смішно до сліз! 26.04.2012 16:55
«пустили по колу зелений кашкет». Збір грошей - це правопорушення. Не вміння керівництва найти спонсорів прикривають добровільним збіром грошей. Не вже так багато отримують, що є змога тратити на показуху . То капличку в державній установі, церкви ,що відділена від держави. Є памятники на Черкащині прикордонникам в Легедзине. Американці та європейці дають гроші обладнання та поліпшення побуту, а наше керівництво на памятники в розважальному місці, то це не памянтик - це скульптура на знак подяки Американцям за виділені кошти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Дядя Вася 26.04.2012 15:07
"Оскар"-прикордонникам? Оригінально!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100