реклама

реклама

Сьогодні почалося вирішення проблеми забезпечення жителів мікрорайону «Дахнівка» можливістю пити чисту воду, у яку не потраплятимуть каналізаційні стоки, як це відбувається зараз.

– Проектанти уже отримали технічне завдання і розпочали роботу над проектом спорудження у Дахнівці каналізації та очисних споруд, – констатував депутат Черкаської міської ради, голова комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівський» Микола Мирза. – Роботи планують завершити до осені. Відразу потому ми звертаємось до Міністерства ЖКГ за фінансуванням створеного проекту.

Загалом розглянуто два можливі варіанти вирішення проблеми – поставити насосну станцію, що перекачуватиме стоки мікрорайону у міський колектор або ж спорудити локальну автономну станцію очищення. Перший варіант трохи дешевший за вартістю спорудження, проте дорожчий в експлуатації за вартістю електроенергії, яка буде витрачатися для перекачування стоків.

– Ми схиляємося до варіанту створення у Дахнівці локальної автономної системи очищення стоків, якої поки що не існує в Україні, – зазначив Микола Олександрович. – Її готова всього за півроку спорудити фірма, що має великий досвід у будівництві таких систем та постійно впроваджує інновації у технологіях очищення.

Загальна вартість спорудження – близько 30 мільйонів гривень. Сама споруда очисної станції являє собою приміщення закритого типу, схоже на оранжерею, розмірами 25 на 25 метрів, де стічні води проходитимуть 3-4 ступені очищення і виливатимуться у басейн, де житимуть раки й риба як індикатори чистоти води. Витрати на очищення стоків будуть мінімальними – воду очищуватимуть спеціальні бактерії, а для обслуговування споруд буде потрібна лише одна людина.

Про це повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Правда 18.12.2017 01:37
Кто из 2017? обицянкы цяцынкы. а коля уже на лексусе ездит. и ЧЛЕН партии пети порошенка. зрада? нет просто мра.........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Оксана Колісник 26.04.2012 18:17
Справа, звісно, актуальна. Але коли кажуть, що "почалося вирішення проблеми" і продовжують "почалася робота над проектом", мені хочеться застерегти: "Не кажіть "гоп"..." Ну і т.д. Може б до "фанфар" бралися , хоча б коли був би проект готовий? А раптом виявиться, що з якихось причин ця технологія в обраному місці не може бути застосована? І чудова ідея під ті ж "фанфари" й "загримить". Шкода буде...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 юр к-о 26.04.2012 17:14
Якщо пан Микола реалізує цей проект... він очистить не тільки каналізаційні стоки Дахнівки, а й долю свого роду не на одне покоління. Справа безумовно достойна й благородня. Це може буде найкращий проект міста 2010-2015 років. А якщо ще й Дахнівська Січ розвиватиметься поступально й гармонійно... то прізвище Мирза згадуватиме не одне покоління дахнівчан. Маю надію що саме так і буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100