реклама

реклама

Секретар Центральної виборчої комісії Тетяна Лукаш, яка, за інформацією заступника Голови ЦВК Андрія Магери, курує Черкащину, відмовилася надавати журналісту «Прочерку» коментар стосовно визначення меж мажоритарних округів в області.

– Ніяких коментарів. Дзвоніть після свят, – сказала, як відрізала, Тетяна Лукаш.

Зазначимо, що нині тривають дискусії стосовно визначеності меж семи виборчих округів на Черкащині. Опозиція побоюється, що межі округів можуть бути зміщені під певних провладних кандидатів.

Водночас, як інформувала сьогодні прес-служба «Батьківщини», Адміністрація президента телефонним дзвінком відмінила засідання ЦВК, на якому мала бути ухвалена постанова про визначення меж мажоритарних округів. Про це повідомив голова підкомітету з питань виборчого законодавства Комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування Сергій Подгорний.

За словами депутата, один з членів ЦВК, який побажав залишитись неназваним, повідомив, що через вказівку, яка надійшла з адміністрації президента, Центрвиборчком скасував заплановане на 16.00 годину засідання, де мало розглядатися питання затвердження меж мажоритарних виборчих округів.

«Втрутилась адміністрація президента і засідання відмінили, а членам ЦВК сказали: чекайте, ми вам дамо готовий проект постанови, за який ви проголосуєте», - зазначив Сергій Подгорний.

При цьому депутат нагадує, що, згідно з законом про вибори, межі округів мають бути затверджені до 30 квітня, «а це вже буде вихідний день».

«Тобто рішення має бути ухвалене Центрвиборчкомом завтра-післязавтра», - зазначив Сергій Подгорний.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100