реклама

реклама

Учора голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб узяв участь у форумі сільської інтелігенції, який проходив у Чорнобаї.

На захід були запрошені делегації працівників освіти, культури та охорони здоров’я Драбівського, Золотоніського, Чорнобаївського районів. У роботі форуму також взяли участь голова обласної ради Валерій Черняк, заступники голови облдержадміністрації, голови Драбівської, Золотоніської, Чорнобаївської райдержадміністрацій та районних рад, їхні заступники, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

– У минулому році прийнято стратегічну комплексну програму «Село Черкащини 2020», яка уже сьогодні має свої результати. Хліборобами зібрано рекордний за часи існування області врожай зернових 3,76 млн. тонн, відновлюється галузь тваринництва. На основі впровадження новітніх технологій відбуваються суттєві зміни у різних галузях сільськогосподарського виробництва, – зазначив Сергій Борисович. – Відновлено діяльність 15 дошкільних навчальних закладів, проведено капітальний ремонт з добудовою приміщень, зокрема, у школі села Богуславець Золотоніського району, в селах Вереміївка і Лихоліти Чорнобаївського району, придбано 43 шкільні автобуси. Також варто згадати про майже 18-річну епопею з будівництвом Драбівської загальноосвітньої школи, що ось уже два роки приймає понад 650 дітей.

Вказав губернатор і на те, що вперше за останні два десятки років розпочато реконструкцію об’єктів галузі, бо кожен третій сільський будинок культури був руїною. Тож, за 2 роки проведено капітальні та поточні ремонти 1401 закладу культури, 55 закладів переведено на автономне електричне опалення. Проведені ремонтно-реставраційні роботи на об’єктах Шевченківського заповідника, завершено реконструкцію, реставрацію і створення експозиції Будинку-музею Т.Г.Шевченка у м. Каневі.

Поінформувавши присутніх про стан речей в області, Сергій Тулуб запросив усіх учасників зібрання до конкретної розмови щодо стану справ на місцях та висловив сподівання, що відверта дискусія допоможе визначити шляхи реформування черкаського села, що сприятиме духовному відродженню краю.

Проте, перш ніж перейти до відкритого діалогу, очільник області вручив нагороди освітянам, медикам, працівникам закладів культури за їхній вагомий внесок у розвиток галузей.

Ювілейною медаллю «Двадцять років Незалежності України» нагороджено вчителя географії Чорнобаївської гімназії Віру Копицю.

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено художнього керівника Крутьківського сільського будинку культури Чорнобаївського району Андрія Строгуша, завідуючу фельдшерсько-акушерським пунктом с. Ленінське Чорнобаївського району Надію Шемшур, завідуючу Свічківським сільським клубом Драбівського району Світлану Головбородько, старшу медичну сестру неврологічного відділення центральної районної  лікарні смт Драбів Ірину Дмитренко, лікара Домантівської дільничної лікарні Ольгу Варданян, завідуючу Коробівською сільською бібліотекою-філіалом Золотоніської централізованої бібліотечної системи Валентину Гукову.

Окрім того очільник області вручив іменні годинники та цінні подарунки, інформує прес-служба Черкаської ОДА.


реклама

Коментарі  

 
+1 #3 О.ЧУПРИНА 27.04.2012 13:02
Цілком очікуваний захід перед загрозою програшу виборів Б.Губському. Тільки він робить свою роботу більш природньо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Черкащанка 27.04.2012 11:47
Задовбав усих, тепер вже за інтелегенцію взявся.
Духовне відродження ?
Скоріше духовне переродження, почали завзято, усих тошнить.
Правда далі від центру менше, але метастази і туди полізли....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 27.04.2012 11:28
И все-таки Губского боятся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100