реклама

реклама

У період з 27 квітня по 2 травня очікується по-літньому тепла і суха погода, оскільки погоду Черкащини продовжить формувати антициклон кавказького походження.

– Середній температурний фон буде в межах +17+19°, що на 5-7° вище кліматичної норми. Денний максимум – +23+28°, вночі – +10+12°, – повідомив «Прочерку» начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Завдяки теплій та сонячній погоді, що встановилася на Черкащині з 23 квітня, середньодобова температура повітря сягає +16+18°, що на 5-7° вище кліматичної норми.

Із 24 квітня для регіону характерний перехід середньодобової температури повітря через +15°, тобто спостерігається літній температурний режим.

За багаторічними даними найбільш ранні терміни такого переходу були у 1949 році (28 квітня), у 1977 та 2003 роках (30 квітня).

Температура води в Дніпрі біля Черкас становить 12°. При цьому купальний сезон черкаські метеорологи вважають за доцільне розпочинати, коли вода прогрівається до 18°.

Ґрунт на глибині 10 см, станом на сьогоднішній ранок, прогрівся до 15-16º тепла, що дозволяє сіяти теплолюбові та огородні культури. За таких надзвичайно високих температур повітря відбувається інтенсивне випаровування вологи з ґрунту та швидке підсихання верхніх його шарів, тому аграріям необхідно прискорити та завершити сівбу всіх культур.

Із 3 травня зростає вірогідність короткочасних дощів з грозами.

У середині першої декади травня очікуються заморозки вночі 0-3°.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100