реклама

реклама

Сьогодні, у день 135-річчя від дня народження Святого Луки (Валентина Войно-Ясенецького (духовне ім’я – Лука Кримський), до села Деньги Золотоніського району приїхав настоятель Спасо-Преображенського монастиря у Фівах (Греція) архімандрит отець Нектарій Антонопулос.
Святий отець перерізав стрічку на честь відкриття почесної меморіальної дошки біля місцевої церкви із зображенням Луки Кримського, життєвий шлях якого був тісно пов’язаний із Черкаським краєм.

У заході взяли участь також заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко, перший заступник голови обласної ради Володимир Вовченко, голова Золотоніської райдержадміністрації Оксана Криницька та інші представники районної та сільської рад.

– Хочу відзначити, що ім’я цього славетного вченого тісно пов’язане з нашим краєм. Відомий у всьому світі хірург, який за допомогою віри міг «зцілювати» людей жив і працював у Деньгівській дільничній лікарні. І тому відрадно, що саме на Черкащині, у день його 135-річчя, до нас завітали отець Нектарій із правнучкою вченого Тетяною Войно-Ясенецькою та митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм, аби вшанувати пам’ять Луки Кримського, – зазначила Тетяна Прітченко.

У свою чергу, настоятель Спасо-Преображенського монастиря відзначив, що йому дуже приємно перебувати на Черкащині.

– Я хочу пообіцяти вам, що восени повернуся в Деньги і привезу частину «Древа чесного і Животворящого Хреста Господнього», – наголосив отець Нектарій.

Опісля відбулося освячення меморіальної дошки. Крім того, усі охочі мали змогу отримати благословення від гостя та Владики Софронія, інформує прес-служба Черкаської ОДА.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100