реклама

реклама

Сьогодні близько 700 черкащан вийшли на генеральне прибирання Черкас.

80 студентів Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького прибирають вулицю Хрещатик та Університетську. Парк Хіміків закріплений за студентами Східноєвропейського університету, Банківської академії та учнями шкіл № 20, 3, 4. У річковому порту прибирають активісти організації «Молода громада», комітету самоорганізації населення «Митниця» та банку «Надра». Вулицю Можайського прибрають люди, хворі на СНІД.

Проте найбільш масова акція прибирання почалася сьогодні в Долині троянд. Організували її громадська організація «Молода громада». Цього року їх підтримав  благодійний фонд «Дитячий світ» на чолі із головою наглядової ради, керівником банку «Надра» Валентиною Жуковською.

Сама Валентина Борисівна, яку називають кандидатом від партії влади на боротьбу за парламентське крісло від Черкас, прийшла на акцію раніше від інших. У білій футболці із емблемою «Зробимо Черкаси чистими» вона охоче фотографувалася із молодятами, спілкувалася із місцевими депутатами та представниками черкаської філії банку «Надра».


Через певний час до місця збору під’їхали ровери зі спортивної школи № 2 Черкаської міськради у супроводі новенького автомобіля, який 7 квітня їм презентувала Валентина Жуковська ще й як почесний президент ПАТ «Азот». (І черкаський хімічний гігант «Азот», і банк «Надра» входять до імперії однієї з найбагатших людей України Дмитра Фірташа – Ред.)

Підійшли до місця збору також школярі, студенти, активісти громадської організації «Молода громада» та ленінського комсомолу.

– «Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались», – словами пісні відкрила акцію прибирання Валентина Борисівна.

Пані Жуковська розповіла, що акція прибирання «Зробимо Черкаси чистими» організована в рамках Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою». Україна долучилася до неї у 2007 році, запозичивши позитивний досвід прибирання в Естонії. Очікується, що цього року близько 100 міст України виведуть на прибирання тисячу осіб, що стане своєрідним рекордом: 100 тисяч осіб робитимуть країну чистою.


Роздавши футболки, Валентина Жуковська оголосила старт акції. Ровери поїхали містом, а активісти взялися до прибирання.


Площу довкола Долини троянд поділили на шість своєрідних напрямків: в бік «Митниці» вулицею Гагаріна, в бік «Бочки», до Пагорбу Слави, вздовж Замкового узвозу, а також вздовж берега та лісосмуги.


Голова наглядової ради благодійного фонду «Дитячий світ» разом із депутатом міськради Андрієм Більдою обрали останній напрямок.


Оскільки пан Більда фахівець у галузі спорту, то й розмови під час прибирання були саме на таку тематику.


Спершу Валентина Борисівна поцікавилася долею подарованого нею автомобіля для черкаських спортсменів.

– Його тільки нещодавно оформили, тому ще поїздити не вдалося, – відповів депутат, складаючи бите скло та недопалки в мішок.

Потім Пан Більда перейшов до своїх спортивних здобутків. Пригадав чемпіонат Європи 1994 року, коли посів 69 місце, своє розчарування вартістю велосипедів конкурентів і як, врешті, почав працювати вантажником на московському ринку.

Далі розмова зайшла про плавання.

Тут вже пані Валентина пригадала, як колись виступала за київський спортивний клуб «Локомотив».


– Колись ми з міським головою Сергієм Одаричем вирішили зробити заплив, – продовжив тему депутат. – Я почав посилено тренуватися, а тоді подумав, що це було б нечесно, якби я виграв, оскільки меру немає коли тренуватися.

Поряд із депутатом і очільником благодійного фонду працювали і випускниці школі № 32 Інеса Засенко та Юлія Короленко. Дівчата на генеральне прибирання прийшли з власної ініціативи.


– Нас звільнили від занять заради суботника, – розповіла Юлія.

Студентка Черкаського національного університету Ольга Стеценко долучилась до акції прибирання разом із активістами «Молодої громади»:

– Прийшла на суботник вперше. Раніше, коли організовували такі акції, в мене не виходило прийти. Сьогодні я із радістю прибрала берег Дніпра, – вказали на мішки дівчина.

Доки активісти працювали, для них зварили 130 літрів борщу.


реклама

Коментарі  

 
0 #7 Олег 11.05.2012 11:49
ТОй, що себе українцем назвав. :o Та й ЧК)
Хлопці подуріли. Цікаво яку люстрацію будуть робити ті, що ходять під прапорами та гаслами СС дивізії "Галичина"? ....................
І взагалі чому це ви вирішили що серед українців нема злочинців? Святі чи що?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 ЧК 29.04.2012 17:36
Всеукраїнську акцію «Зробимо Україну чистою» проведе ВО "Свобода" через Закон "Про люстрацію в Україні",тоді багато нинішніх депутатів-наймитів,їхніх хазяїв будуть займатись тим чим вони хочуть-прибиранням сміття з вулиць українських міст. Слава Україні!!!
Р.S.Черкасьцям варто допомогти "Свободі" на чергових виборах до ВР,а дальше депутати - свободівці проведуть Всеукраїнську акцію «Зробимо Україну чистою»
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 українець 29.04.2012 12:21
>Сама Валентина Борисівна, яку називають кандидатом від партії влади на боротьбу за парламентське крісло від Черкас

Панове, поповнюймо списки для наступної люстрації

>ленінського комсомолу ... [«Зробимо Черкаси чистими»]

Одного разу вже робили спробу - під час Голодомору.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 Киевлянка 29.04.2012 09:11
Эти хуторяне без нас и мусор за собой не уберут.Но если дать им по дешевой майке,все что угодно сами сделают и детей своих заставят(на велосипедах ездить в этих майках).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #3 Берег 28.04.2012 17:14
Последнее время когда слышу слова; субботник, мусор! ассоциативно возникает Бильда!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Соплеменник Моні 28.04.2012 16:15
А де реклама "Зробимо Черкаси містом успіху"?, яку Одарич 6 років тому чипляв черкащанам на кожному кутку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Мирослав 28.04.2012 16:12
Дешева реклама. Ця дамочка разом з Більдою хоча б ДВІ перчатка оділи. Коли прибирають, то прибирають....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100