реклама

реклама

Черкаський фізико-математичний ліцей посів 14 місце у всеукраїнському рейтингу учбових закладів, які найкраще готують своїх учнів до вступу у вищі навчальні заклади. Рейтинг уклала редакція видання «Фокус», проаналізувавши результати ЗНО 2011-го року із 12-ти предметів всіх учбових закладів країни.

Майже з 20 000 українських шкіл у рейтинг потрапили лише 50. Перш за все редакція робила ставку на якість освіти старшокласників, а критерієм, визначила відсоток учнів кожної окремо взятої школи, які набрали високі бали на тестуванні.

Перше місце у списку посів Львівський фізико-математичний ліцей. У цій школі минулого року одразу 20 випускників отримало максимальну кількість балів у тестах. Такими результатами більше не може похвалитися жодна українська школа.

У першій п’ятірці – ще дві школи із західного регіону: львівська і івано-франківська. На четвертій позиції - донецький навчальний заклад "Ерудит", замикає групу лідерів Київський фізико-математичний ліцей при КНУ ім. Тараса Шевченка.

У рейтингу представлені практично всі регіони України, великі й маленькі міста. У списку кращих шкіл практично немає навчальних закладів півдня країни: у топ-50 потрапили лише одна школа з Білгород-Дністровського і одна з Миколаєва.

А навчальні заклади Криму зовсім не увійшли до рейтингу. Такі результати обумовлені в першу чергу неконкурентоспроможними результатами випускників регіону за підсумками тестування з української мови.

Як рахували

Вихідними даними для розрахунку рейтингу стали результати ЗНО-2011 Українського центру оцінювання якості освіти

Для розрахунку "Фокус" використовував сумарну частку учнів кожної школи, які здали той чи інший предмет на найвищі оцінки - від 190,5 до 200 балів за шкалою зовнішнього оцінювання, що в більш звичній для батьків системі оцінювання дорівнює "5" або "5+"

При цьому з розрахунку були виключені результати шкіл, в яких окремий предмет здавали менше п'яти учнів.

На підставі результатів тестування по кожному з ключових предметів - української мови та літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії та англійської мови "Фокус" привласнював школам бали від 50 до 1.

Вищий бал - 50 отримала школа з найбільшою часткою учнів, які здали вісім предметів на 190,5-200 балів. Потім бали для однієї і тієї ж школи підсумовувалися.

У разі збігу підсумкових балів вище місце займає школа, яка заробила бали за більшу кількість дисциплін

Дані по результатам німецької, французької, іспанської та російської мов не враховувалися, оскільки вибірка шкіл з цих предметів недостатня.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100