реклама

реклама

Засновник хасидського руху Баал-Шем-Тов, який жив у XVIII столітті, передбачив президентство Володимира Зеленського. Так вважає Хайм Хазін, якого вважають неформальним «мером уманської вулиці Пушкіна», де розміщені місця щорічного паломництва хасидів на Рош-га-Шана.

Безымянныйі

Про це йдеться у фільмі «Умань: маленький Ізраїль», знятому американським російськомовним телеканалом «Настоящее время», що базується у Празі.

Хайм Хазін уже сім років живе в Україні і, за інформацією телеканалу, є своєрідним посередником між хасидами і українською владою.

– Хто найближчий до Бога? Баал-Шем-Тов показав на жартівника і сказав: ось він найближчий до Бога! – розповів Хайм Хазін телевізійникам. – У нас кажуть, що Баал-Шем-Тов 300 років тому бачив, що прийде Зеленський. І країна зміниться!

Хайм Хазін входить до складу комісії, створеної президентом Зеленським для захисту інтересів єврейської громади в Умані й боротьби зі зловживаннями і корупцією в цьому місті.

За словами єврейського активіста, вже сьогодні хасиди помічають суттєві зрушення на краще. Зокрема, в місцях паломництва стало чисто.

Натомість, телеканал інформує, що серед уманчан – чимало незадоволених. Жителі міста нарікають на те, що увага міської влади переключилася на паломників, тоді як містяни «достукатися» до неї не можуть. Представники влади, в свою чергу, нарікають на самих жителів Умані, котрі буквально вбивають свої комунальні системи, здаючи помешкання і навіть гаражі в оренду десяткам прочан.

Докладніше – у відео.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100