реклама

реклама

Органи прокуратури Черкаської області беруть активну участь у міжнародному співробітництві під час кримінального провадження та вживають вичерпних заходів щодо виконання вимог міжнародно-правових договорів, які ратифіковані Україною, зокрема у питаннях екстрадиції.

Так, прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками УСБ України в Черкаській області в Умань Черкаської області встановлено місцезнаходження та затримано громадянина Держави Ізраїль Г., який перебував у міжнародному розшуку і розшукувався компетентними органами зазначеної країни за вчинення злочинів, пов’язаних з контрабандою наркотиків з країни Євросоюзу до Держави Ізраїль, а саме за організацію контрабанди 5 кг. сухого кокаїну, 4 кг. рідкого кокаїну та 32,863 таблеток МБМА (екстазі).

Прокуратура

За мотивованим клопотанням прокуратури області до громадянина Держави Ізраїль Г. Соснівським районним судом м.Черкаси застосовано тимчасовий арешт до надходження запиту про його видачу (екстрадицію).

В подальшому, після надходження запиту про видачу (екстрадицію) від компетентних органів Держави Ізраїль до вказаної особи Придніпровським районним судом м.Черкаси застосовано екстрадиційний арешт.

У стислі строки прокуратурою області проведена перевірка щодо наявності підстав для відмови у видачі (екстрадиції), за результатами якої Генеральною прокуратурою України, як центральним органом України у питаннях екстрадиції, прийнято рішення про видачу (екстрадицію) громадянина Держави Ізраїль Г. до компетентних органів вказаної країни для притягнення до кримінальної відповідальності за вчиненні ним злочини.

На цей час триває процедура фактичної передачі особи до компетентних органів Держави Ізраїль.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100