реклама

реклама

Міським головам Черкащини директор КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась сьогодні презентував роботу підприємства, наголосивши, що це одне з небагатьох комунальних підприємств в сфері теплопостачання, яке є прибутковим.
IMG_20191120_130341_1

– Ми зберегли те, чого в інших немає, та ще й примножили. У нас є лабораторія контролю якості металу, власне конструкторське бюро, яке робить повний комплекс робіт по проектуванню, супроводу будівництва. Також в нас є власна служба технагляду за будівництвом. Маємо також електротехнічну лабораторію, що здійснює всі сертифіковані заходи, відповідно до вимог. Здійснюємо повірку лічильників тепла та води, – розповів Павло Карась.

За рік підприємство завдяки міському бюджету та лізингових програм придбало нову техніку, зокрема, екскваватори, причепи, а нещодавно і рециклер (перемелює старий асфальт, щоб його можна було використати повторно). Витрати палива на підприємстві зменшилися на 30%.

IMG_20191120_131425

– У нас реконструйований абонвідділ, черги практично немає. Наш тариф чи не найнижчий – складає 1606 гривень. Щоб тариф був повністю рентабельний, до нього треба додати близько 50 гривень. Рівень втрат в мережах нижче нормативу, бо отримавши від Європейського банку в 2008 році кредит, ми модернізували котельні, мережі і істотно зменшили втрати. Красномовним є рівень споживання підприємством газу – зменшення з 2010 року на 43,2% завдяки модернізації котелень. Самостійно ми виробляємо для споживання електроенергію і також її продаємо, – розповів Павло Карась.

Після теоретичної презентації, перейшли до наочного демонстрування роботи техніки.

IMG_20191120_130550

Разом з міськими головами з Черкащини керівник підприємства проїхався до котелень, а також показав роботу вуличної техніки в дії.

– Підприємство хоче вийти до кінця року на стабільну роботу із закриття розкопок з коліс. Тобто ми будемо робити розкопки і зразу наша бригада буде закривати її. До слова, ми щороку міняємо кілька кілометрів мереж і в основному це дворові території. Щоб не було незручностей громадян, ми і пришвидшимо роботу завдяки власній бригаді. Окрім того, покращимо якість виконання робіт, бо маємо каток фірми «HAMM». Він додатково готуватиме наші розкопки перед асфальтуванням – буде ущільнювати ґрунт вібрацією, щоб не було просідання, – роз’яснив Павло Карась.

Також Павло Карась показав гостям роботу гексакоптера (він має, на відміну від традиційного квадрокоптера, шість пропелерів), за допомогою якого фахівці підприємства можуть набагато швидше знаходити пориви труб, також фахівці таким чином обстежують будівлі котелень, колектори, теплові камери.

IMG_20191120_131647

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+10 #3 1 21.11.2019 13:47
«Черкаситеплоко муненерго» потребує фінансування или причины успеха коммунального предприятия (статья от 7.11), я че то запутался
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Лапша на уши 21.11.2019 12:07
роз’яснив Павло Карась:
- ми пришвидшимо роботу
- покращимо якість
- додатково готуватиме
- буде ущільнювати ґрунт
А почему тогда после ремонта теплотрассы около Героев Днепра 71, яму просто закидали землей? Туда он миських голив не водыв?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Петрович 20.11.2019 18:28
Це так у Смілі обіцяли модернизувати котельні. А як модернізували, то всі знають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100