реклама

реклама

240 кг мальків товстолоба, коропа та білого амура випустили у Кременчуцьке водосховище у районі села Кедина Гора, що на Золотоніщині, повідомляє газета «Вечірні Черкаси».

Ентузіасти асоціації Подвох.net наприкінці квітня на добровільних началах провели акцію із зариблення Дніпра мальками неподалік Липівського заповідника у Золотоніському районі.

– Це місце було узгоджене й обране разом з іхтіологами Іркліївського розплідника та інспектором Черкаської держрибохорони, – сказав учасник руху Подвох.net Олександр Продайвода. – Тут хороші розливи, багато очерету, де риба зможе адаптуватися, а пізніше розпливтися по всьому Кременчуцькому водосховищу.

Товстолоб строкатий та білий – міграційна риба, тому вона може дійти до самого Канева. Є шанс, що за два-три роки риба віднереститься, дасть потомство і не піде в сітки браконьєрів.

За словами Михайла Філіпенка, керівника асоціації Подвох.net, у Дніпро випустили приблизно 7-10 тисяч рибин.

4500 грн. на мальків та 500 грн. на доставку витратили ті, кому небайдужа доля Дніпра, адже промисловий вилов риби знищує фауну.

Це перше благодійне зариблення Дніпра на Черкащині.

– Після зариблення я реально повірив у наші сили. У мені щось перемкнуло. Ми здатні змінити ситуацію на водоймах та через кілька (2-3-5) років пишатися тим, що ми зробили. Сподіваюся, і ви повірите. Може бути, не відразу й однозначно будуть критикани, але все починається з малого. Роботи ще дуже багато, починаючи від прибирань берегів, рейдів і зариблення, закінчуючи змінами в законодавстві та держструктурах. Але разом ми – сила і все це зможемо зробити, – пише на сайті Михайло (Посейдон).

Довідка

Асоціація Подвох.net об'єднала підводних мисливців з усієї України і проводить акції із зариблення, прибирання річок та прибережних територій від сміття.

Увага!

– У період нересту і протягом року працює «гаряча телефонна лінія» Держрибохорони в Черкаській області, подзвонивши на яку, черкащани, які стануть свідками браконьєрства, можуть повідомляти про такі факти: (0472) 31-02-76, – повідомив іхтіолог Держрибохорони в Черкаській області Роман Костюк.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100