реклама
Sucurity Police

реклама

Найближчими місяцями - у грудні чи вже з наступного року - у Смілу поїде комісії держаудитслужби, щоб провести аудит і розібратися в ефективності функціонування комунальної теплоенергетики міста. Про це сказав в інтерв'ю «Прочерку» голова Черкаської ОДА Роман Боднар, зазначивши, що Сміла серед тих болючих питань області, де він повинен розібратися найперше.

Фото Петра Забіли

– Приватна фірма орендувала котельні міста, люди фірмі добросовісно платили за тепло, але декілька років підряд ці гроші невідомим чином не перераховувалися за спожитий газ, а перераховувалися невідомо куди... Хтось дозволив цій фірмі за таких умов далі працювати. Це мене найбільше обурює. Повірте, що жодна оборудка чи схема не може довго тривати без відома топ-керівників області. Я не можу поки давати правову оцінку, я хочу послухати інформацію компетентних органів чи розслідуваних справ по безпосередніх фігурантах. Бо має бути справедливе покарання. Думаю, що про ту схему знали всі, хто мав би знати. Розумієте, борг висить на органі місцевого самоврядування, а соціальний ефект тут загальнодержавний, – зазначає Роман Боднар.

У майбутньому голова ОДА планує виїзне засідання в Смілі з цього питання, але, каже, до цього треба підготуватися, вивчити всю базу, а не їхати просто постукати кулаком на місці.

- Треба вести предметну дискусію. Маємо зараз факт. На міськраді висить борг, на міському бюджету, і декілька десятків років цей борг може частинами віддаватися. Це велике навантаження на місто. Замість того, щоб розвивати місто, вкладати в інфраструктуру, треба віддавати борги, які накопичилися в результаті недобросовісних дій ділків і споглядання за цим цілої купи чиновників, - сказав голова ОДА Роман Боднар.

Нагадаємо, все розпочалося у 2010 році. Тоді міська влада Сміли на чолі з Андрієм Колесником передала всі права на міські котельні та комунікації приватному підприємству ТОВ «Сміла Енергоінвест». Місцеве комунальне підприємство уклало з ним договір про спільну діяльність. Згодом почали накопичуватись борги підприємства перед НАК «Нафтогазом». У «Нафтогазі» заявили, що борги Сміли у розмірі 85,5 млн грн були накопичені в період з 2010 року.

Борг реструктуризували, згодом в Смілі навіть вводили надзвичайний стан через відсутність опалення, постачання тепла в місті затримували не один рік підряд. Після розірвання договору з приватним підприємством борги переклали на місто.

Інтерв'ю з новим головою ОДА читайте згодом на «Прочерку», зокрема про нові призначення, про минуле Романа Миколайовича, досвід, налагодження стосунків з елітами краю, про перші кроки на посаді тощо.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 Олена 28.11.2019 20:35
Нажаль,і на тепер фігуранти цієї справи з приватною компанією часто відвідують міську раду.Це Демиденко С.М.(ексочільник департаменту ЖКГ області), та Шуліка І.( бувший юрист Енергоінвеста). Що їх ще цікавить, незрозуміло. Історія сумна, і голова ОДА вірно сказав, що за цим усим спостерігала купа чиновників, а можливо і була зацікавлена. Цю історію знаємо дуже добре, бо не раз публічно про це оголошували.В коменті, звісно,все описати не можливо.q
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 КОЛОМА 28.11.2019 14:49
Андрій К*** після Сміли добряче військовий приладобудівний завод в Черкасах розвалив так, по-патріотичному, разом з кєнтои своїм ...,заступником Ткаченка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100