реклама
Sucurity Police

реклама

Телемедицина, спільні smart-проекти. Саме таку мету співпраці ставлять Черкаська обласна державна адміністрація та компанія lifecell. 4 грудня відбулося підписання Угоди про співпрацю Черкаської ОДА та українським діджитал-оператором.

DSC0823

Під час зустрічі голова Черкаської ОДА Роман Боднар та головний виконавчий директор lifecell Ісмет Язиджи обговорили напрямки співпраці між областю та компанією.

За словами директора, компанія планує не лише розширювати й мережу, а ще й сприяти реалізації smart-проектів у Черкаській області, які покликані покращити рівень життя в регіоні завдяки використанню інноваційних технологій.

Присутні окреслили пріоритетні напрямки співпраці:

- розвиток інженерних рішень, у тому числі для транспортної інфраструктури у Черкаській області;

- розвиток інструментів телемедицини для забезпечення доступу до медичних послуг жителів віддалених населених пунктів області;

- впровадження послуги MobileID;

- розвиток IoT-послуг для оптимізації роботи комунальних та промислових підприємств;

- впровадження систем сповіщення, в т.ч. інформування соціальних верств населення;

- збір та надання статистичних даних для оптимального планування туристичних та культурно-масових заходів в Черкаській області.

DSC0712

Компанія lifecell та Черкаська ОДА домовилися спільно брати участь у цифровій трансформації  області та сприяти створенню, організації та реалізації проектів і заходів у напрямку реалізації концепції Smart Region у Черкаській області.

– Основними напрямами цієї угоди – реалізація проектів у сфері медицини, забезпечення мобільного покриття та якісного інтернету зв’язку у віддалених регіонах області, розвиток інженерних рішень для транспортної інфраструктури. Наша спільна мета – реалізація концепції “Розумна область”. Наразі розробляємо Стратегію розвитку Черкаської області на період 2021-2027 років із елементами смарт-спеціалізації. Маю сподівання, що підписання Угоди стане початком співробітництва, а пілотні проекти, впроваджені на Черкащині, будуть успішними та продемонструють результат, – сказав голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

DSC0840

Очільник області також запланував спільну робочу зустріч вже найближчим часом, аби визначитися із конкретними технічними завданнями та планом їх реалізації.

«Черкаська область наразі є для нас однією з пріоритетних. Ми активно працюємо над покращенням якості зв’язку та діджиталізацією послуг для бізнесу і громадян. Наші інвестиції в розгортання якісного покриття у регіоні сприяють впровадженню новітніх цифрових послуг у області, допомагають активно розвиватися промисловим та логістичним підприємствам, надають більші освітні можливості для молоді. Ми впевнені, що співпраця із ОДА допоможе нам спільно будувати розумну інфраструктуру області, яка зробить життя мешканців Черкащини комфортнішим», – прокоментував Ісмет Язиджи, головний виконавчий директор lifecell.

Пресслужба ОДА

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Не секрет 05.12.2019 11:24
Цитую Читач:
Відколи це lifecell став українським діджитал-оператором? Власником 100% його акцій є міжнародна компанія Turkcell.

Это правда. В свою очередь y Turkcell (Стамбул) владелец 51 % акций оператора — Turkcell Holding, принадлежащий Çukurova Telecom Holdings (53 %) и шведско-финской TeliaSonera (47 %). Напрямую Çukurova Group принадлежит около 13,5 % акций Turkcell, а TeliaSonera — 13,07 %. Еще 8,2 % компании контролируют компании Nadash International Holdings (подразделение казахской Visor Group) и Henri Services Limited российского предпринимателя Александра Мамута. Российская Altimo (телекоммуникац ионная компания «Альфа-групп») контролирует еще 4,99 % Turkcell.
Одним словом, владельцы - турки, шведы, казахи и россияне.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Читач 05.12.2019 10:11
Відколи це lifecell став українським діджитал-оператором? Власником 100% його акцій є міжнародна компанія Turkcell.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100