реклама
Sucurity Police

реклама

Сьогодні у Черкасах на площі Слави відкрили стелу героїв Великої Вітчизняної війни.



На Стелі викарбувані імена Героїв Радянського Союзу, котрі народилися чи проживали в Черкасах, а також обороняли та звільняли місто. Загалом 77 прізвищ, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

– Сьогодні ми відкрили ще один знак, який закарбовує імена тих людей, які віддали молоді роки, а дехто – й життя для того, щоб над нами було ясне мирне небо, – наголосив міський голова Черкас Сергій Одарич, а також подякував ветеранам і особисто голові міської ради ветеранів Івану Дем’яновичу Губському за те, що виступили з ініціативою встановлення такої стели.


Уже розпочато реконструкцію частини вулиці Кірова. А за кілька років тут буде створена справжня алея слави – тих людей, які ціною свого життя прославляли наш край і прославляють до сьогоднішнього дня.

Голова міської ради ветеранів Іван Губський зауважив, що імена героїв, які викарбувані на стелі, є уособленням всіх воїнів, які виборювали перемогу. У той же час наголосив, що хоча більшості героїв немає в живих, але пам’ять про них жива.

На заході були присутні дружина Героя Радянського Союзу Дробахи Анатолія Івановича – Марія Марківна, дочка Героя Радянського Союзу Андрющенка Якова Трохимовича – Олена Яківна, донька Героя Радянського Союзу Рибалка Василя Івановича – Світлана Василівна, донька кавалера трьох орденів Слави Сімонова Євгена Олексійовича – Людмила Євгенівна, онук кавалера трьох орденів Слави Симоненка Миколи Івановича – Андрій Вікторович та інші.

Довідка

Монумент спроектував черкаський архітектор Сергій Фурсенко, котрий раніше був співавтором Черкаського краєзнавчого музею, філармонії, резиденції Богдана Хмельницького у Чигирині та інших об’єктів.

Стела розміром 2х8 метрів виготовлена з граніту. Планується, що вночі вона підсвічуватиметься, а навколо буде облаштована клумба з калиною.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Грузчик 08.05.2012 05:58
Якби я довго бухав, а потім опинився на тій площі,подумав би що "білочка" і побіг би шакати загублені ще у 1980р. 5 радянських рублів на опохмєл.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Helen 07.05.2012 18:33
Ну может теперь и дорогу вокруг сделают?И также почетно откроют)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100