реклама

реклама

У минулому році на Черкащині вперше за попередні 4 роки вдалося на 100% зубопротезувати та слухопротезувати всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни, а також представників усіх соціальних груп, які цього потребують.

– У минулому році на протези завдяки голові Черкаської облдержадміністрації Сергію Тулубу та голові облради Валерію Черняку було виділено 1 млн. 61 тис. гривень. Це досить серйозні кошти і значний прецедент не тільки в Черкаській області, а й по всій Україні, – переконаний начальник Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації Володимир Брожик. – Завдяки цьому нам вдалося зубопротезувати 1873 пацієнтів, які належать до категорії ветеранів, афганців, чорнобильців.

За словами Володимира Леонідовича, станом на 1 січня 2012 року залишилося 705 осіб, а до кінця року буде близько тисячі осіб, які потребуватимуть зубопротезування. Чиновник запевняє, що всі вони будуть на 100% забезпечені необхідними апаратами.

– Зрозуміло, що кошти потрібно шукати і допомагає нам у цьому Фонд «За майбутнє Черкащини». Крім того, у минулому році ми залучали приватних стоматологів, за що їм щиро вдячні, – говорить пан Брожик.

Стосовно слухових протезів, то в минулому році 531 пацієнт із категорії ветеранів, афганців, чорнобильців отримали сучасні апарати достатньо високої якості фірми «Siemens».

– У цьому році ми повністю «закрили» чергу на апарати. У 2012 році ще 145 чоловік потребує зубопротезування, але це люди, у яких добігає кінця 5-річний термін експлуатації апарату, – зазначає Володимир Леонідович.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100