реклама

реклама

До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції звернувся 48-річний місцевий житель, повідомивши, що в лісосмузі поблизу села Ковалиха Смілянського району виявив обгорілий труп людини.

Чоловік розповів слідчо-оперативній групі, яка прибула на місце події, що він приїхав в село на дачу. Коли закінчив роботу по господарству, вирішив прогулятися лісом, що розташований неподалік. Між дерев помітив багаття та пішов подивитися, що там горить, і побачив серед палаючих гілок людське тіло.

Правоохоронці, оглянувши місцевість, не виявили свідків та речових доказів. Значно ускладнювало роботу й те, що тіло жертви було сильно понівечене, не було знайдено й документів чи особистих речей.

Правоохоронці здійснювали обходи дворів сусідніх сіл району, відпрацьовували раніше судимих, зверталися до громадян з проханням допомогти у встановленні особи потерпілої через засоби масової інформації.

Згодом правоохоронці встановили особу загиблої. Нею виявилася 54-річна жителька міста Черкаси. Як з’ясувалося пізніше, потерпіла поверталася додому від свого хворого батька, який проживає в Шполянському районі. Востаннє її бачили живою тоді, коли вона сідала в автомобіль світло-коричневого кольору. Коло підозрюваних потроху зменшувалося і невдовзі оперативники вийшли на слід вбивць.

До скоєння цього злочину були причетні двоє жителів сусідніх районів. Одного з підозрюваних працівники міліції затримали за місцем проживання. Чоловік був стовідсотково впевнений, що вони з товаришем ретельно «замели сліди» і що їх ніхто не знайде. Іншого зловмисника було затримано на території Київської області, де він переховувався. Також був знайдений автомобіль, на якому товариші скоїли вбивство, і у знайомого зловмисників із сусіднього району.

Як з’ясували слідчі під час роботи із затриманими, того дня, не бачившись понад 5 років, зустрілися двоє давніх друзів. Зустріч відзначили розпиванням алкогольних напоїв. Потім молодики вирішили навідати ще одного приятеля, який проживає в місті Сміла. По дорозі чоловіки помітили жінку, яка намагалася зупинити авто, та вирішили її підвезти, щоб заробити грошей. Вже поблизу міста Сміла приятель, який сидів на задньому сидінні автомобіля, витягнув ножа та декілька разів вдарив ним жінку. Поранення виявилось смертельним. Забравши у потерпілої два мобільні телефони та 450 гривень, чоловіки, намагаючись приховати сліди злочину, відвезли бездиханне тіло до найближчої лісосмуги та підпалили його, а самі, впевнені, що їх ніхто не знайде, повернулися додому.

Наразі зловмисників затримано. Проти них порушено кримінальну справу за статтею 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Остаточну міру покарання визначить суд, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Дядя Вася 09.05.2012 21:38
Их " пожизненое" должно длиться ровно столько,сколько на них будет гореть бензин.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Анастасия 09.05.2012 13:13
Какие 7-15 лет? это так оценивают жизнь женщины? а ведь она была чей то матерью и дочкой! Я считаю, что за такое нужно давать пожизненное наказания!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100