реклама

реклама

На один день Черкаси перенеслися у далекі воєнні роки. Долина троянд перетворилася на справжнє поле бою. Саме тут був відтворений бій за Дніпро.

Фото – Ігоря Бутенка

Фото – Ігоря Бутенка


За словами міського голови Сергія Одарича, реконструкція поєдинку між нашою та німецькою арміями мала на меті продемонструвати черкасцям та гостям міста наскільки важкими були останні дні війни.

Відобразили битву часів Великої Вітчизняної громадська організація «Червона зірка» та Навчальний центр Державної прикордонної служби, що в Оршанці. Про це інформує прес-служба міськвиконкому.

– Загалом на полі зійшлося близько сотні учасників, – розповідає один з організаторів Сергій Куликов. – Ми задіяли реконструйовану німецьку техніку: це мотоцикли, бронетранспортер, вантажівки. Вистріляли близько чотирьох тисяч патронів, близько півсотні димових шашок, а також чимало петард.

Фото – Ігоря Бутенка

Фото – Ігоря Бутенка


Реконструктори «боролися» у автентичних німецькій та радянській формах. Дехто з «вояків» одягнув бойовий одяг своїх дідів. Звичайно ж, бій завершився перемогою радянських військ.

Фото – Ігоря Бутенка

Фото – Ігоря Бутенка


«Прочерк» пропонує читачам і собі перенестися у далеке минуле, переглянувши ВІДЕО бою.


реклама

Коментарі  

 
+1 #5 sh239k25sh 14.05.2012 13:24
А где наш защитник, .............р? Что форму пришлось продать или не хватило???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Олег 10.05.2012 11:06
"Дехто з «вояків» одягнув бойовий одяг своїх дідів."
Я сумніваюсь що дідів - фріців. А от автор явно недолюблює все, що з Радянським періодом пов"язане. Шановні, це наші ДІДИ воїни-визволителі! А не "вояки", як написав автор!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Дядя Вася 09.05.2012 22:22
Судя по всему, наши "воевали" с "немцами" дивизии "Викинг".В таком разе есть вопросы по флагу викингов и их неадекватном внешнем виде.Но это мелочи.Хуже,что зритель в своей массе мало что увидел и понял.Там дым, тут не пускают,изначал ьной информации-ноль.Но если просто поглазеть,как дядьки в войнушку играют-то норм.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Тарас 09.05.2012 20:24
Молодцы ребята, респект и уважуха!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100