реклама

реклама

index За результатами проведених фахівцями Держпродспоживслужби області впродовж минулого року перевірок підприємств питного водопостачання порушення санітарного законодавства реєструвались у 80% випадків.

Про це повідомив на прес-конференції начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимир Папач, пише "Прочерк".

За даними лабораторних досліджень, не відповідали гігієнічним нормативам 13,8% проб питної води з джерел та мереж централізованих і нецентралізованих джерел водопостачання за мікробіологічними та 16,1% – за санітарно-хімічними показниками.

– Продовжують подавати населенню питну воду з відхиленнями від вимог за окремими показниками якості комунальні водогони у Звенигородському, Жашківському, Городищенському, Камянському, Катеринопільському, Канівському, Корсунь-Шевченківському, Лисянському, Смілянському, Чорнобаївському, Чигиринському, Уманському районах, – перелічує фахівець.

IMG_20200123_110809

У звязку з перевищенням вмісту нітратів у 2-5 разів Держпродспоживслужба змушена була заборонити використання води для питних потреб у 12 закладах освіти сіл Нестерівка, Багва, Кривець, Іваньки Маньківського району; Лисяча Балка, Ярошівка Катеринопільського району; с. Зюбриха Монастирищенського району; Почапинський навчально-виховний комплекс Лисянського району; НВК №1,2 сіл Лебедин та Терешки Шполянського району. За пропозиціями Держпродспоживслужби ці заклади використовують для питних потреб привозну питну воду гарантованої якості з альтернативних джерел.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100