реклама

реклама

В Черкаській області впродовж 2019 року зареєстровано 5 випадків групових захворювань на гострі кишкові інфекції, внаслідок яких постраждало 81 особа, у тому числі 32 дитини. Зокрема, зареєстровано:

2 групових захворювання на ротавірусну інфекцію у приватному дошкільному навчальному закладі «Місто друзів» та дошкільному навчальному закладі «Джерельце» №78 м. Черкаси, де постраждало 6 дітей.

IMG_20200123_110051

2 групових захворювання на сальмонельоз серед відвідувачів кафе «Центральне» с. Бузівка, Жашківського району, де постраждало 14 осіб (3 дітей), серед мешканців Черкас, які вживали в їжу млинці з різними начинками, що були придбані у відділі кулінарії супермаркету «Делікат+» в ТРЦ «Депот», де постраждало 29 осіб (9 дітей), 1 випадок групового захворювання на гепатит А у побуті серед мешканців с. Нова Гребля Жашківського району, внаслідок чого постраждало 32 особи (14 дітей).

Як повідомив на прес-конференції начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимир Папач, у 2018 році було 6 випадків групових захворювань на гострі кишкові інфекції. Тож, мовляв, ситуація стабілізується, натомість в країні ситуація гірша, бо там торік кількість спалахів зросла на 25% порівняно з 2018 роком.

– Також було зафіксовано 4 випадки масових неінфекційних отруєнь, внаслідок яких постраждало 98 осіб (94 дитини). Зокрема, 30.09.2019 року було зареєстровано отруєння серед мешканців м. Черкаси під час проведення дезінфекційних робіт у підвалі житлового будинку по вул. Крилова, 95 працівниками ТОВ «Управлінська компанія «Нова якість», у результаті чого постраждало 7 осіб (5 дітей), – зазначив Володимир Папач

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100