реклама

реклама

Однією з визначальних для державотворення України історичних подій у ХХ столітті стало проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року.

DSC_0002

Згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року це державне свято ми відзначаємо щороку 22 січня,  згадуємо події, що стали відправною точкою для відліку історії сучасної Української державності.

DSC_0069

До Дня Соборності України Черкаський обласний художній музей презентує банерну виставку «Українське військо: 1917–1921», організовану інститутом національної пам’яті.

Виставка дає можливість простежити еволюцію Українського війська від 1917 до 1921 року.

DSC_0032

Соборність України – це єдність усіх українців навколо головних ідей нашого майбутнього. Це неподільність наших земель: від Києва до Севастополя, від Донецька до Львова.

Ще однією важливою подією, яка відбулася 22 січня, став День народження Народного художника України Данила Нарбута. Роботи художника представлені в експозиції. Також на виставці експонуються  вишиті рушники Олександри Теліженко.

DSC_0041

Кожна робота виставки спонукає до ширшого розуміння етнотериторіальної, культурної єдності, формування національної свідомості, утворення незалежної держави.

DSC_0128

Ми як ніколи відчуваємо єдину державу, бо самі творимо її.

DSC_0137

Виставка діє до 11 лютого 2020 року, повідомляють у Черкаському художньому музеї.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100