реклама
Sucurity Police

реклама

Держава допоможе оновити в утепленні опорної школи та обладнанні головного стадіону громади.

Як повідомив заступник міського голови Кам'янки Олександр Потапенко, саме ці об’єкти ОТГ було відібрано для співфінансування робіт у рамках урядової програми, що передбачає підтримку реконструкцій або модернізацій шкіл, дитсадків та стадіонів країни.

- Для нас було вкрай важливим питанням оновити систему опалення у опорній школі, що наразі ледве пропускає тепло, і фактично повністю зносилася. Крім модернізації системи опалення, ми запланували також термомодернізацію будівлі  - заміну вікон та дверей – і все це разом дозволить не лише покращити умови перебування 800 школярів, що тут навчаються, але й дасть можливість громаді  економити кошти для вирішення інших важливих питань її жителів, - констатував Олександр Потапенко. – Крім того, у рамках освітніх реформ, ми плануємо саме на базі цієї школи створити академічний ліцей – адже її корпуси можуть прийняти до 1700 дітей, кожен із них має свою їдальню та спортивну залу.

За підтримки держави, у Кам’янці планують стимулювати розвиток спорту, особливо - дуже популярної тут донедавна  легкої атлетики. Встановлення на стадіоні бігових доріжок зі штучним покриттям та сектору для стрибків дасть «нове дихання» спорту, яким колись славилась Кам’янка. Крім того, на стадіоні планують встановити сектор для метання ядра, замінити глядацькі місця на новий пластик, встановити електронне табло і нову огорожу стадіону. Вбачаючи за спортом великі перспективи у вихованні гармонійно розвиненого покоління, громада уже зробила на стадіоні чимало роботи: облаштувала нове футбольне поле зі штучним покриттям та встановлює волейбольно-баскетбольний майданчик, якого вже з нетерпінням чекають і малі, і дорослі.

- Кам'янська ОТГ показує чудові результати щодо залучення коштів ззовні для розвитку громади, - констатує радник з питань муніципальних фінансів та управління Черкаського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою»  Микола Гулько. - За останні роки вони залучили кошти ЄС для облаштування Тясминського каньйону, за рахунок коштів соціально-економічного розвитку придбали шкільний автобус, а в цьогоріч за рахунок  державної програми можуть провести капітальні ремонти з енергозберігаючими заходами для навчальних закладів своєї громади.

Про це повідомляє пресклуб реформ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100