реклама

реклама

Причини й шляхи вирішення проблеми із заборгованістю на підприємствах Черкас і Сміли заслухали на черговому засіданні тимчасової комісії ОДА з погашення заборгованості із заробітної плати. Його провів перший заступник очільника області В’ячеслав Швець. Він, зокрема, повідомив присутнім про останні дані щодо заборгованості в області.

received_322266971992621

Так, упродовж 2019 року заборгованість із виплати зарплатні зменшилась на 13 млн грн (на 22,2%) і станом на 1 січня 2020 року становила 45,5 млн грн. У структурі боргу на економічно активні підприємства припадає 63,6%, підприємства-банкрути – 32% та на економічно неактивні – 4,4%.

Цього разу заслухали представників трьох підприємств, зокрема Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина № 14» Міністерства охорони здоров’я, ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України № 62», КП «Служба утримання будинків «Митниця» Черкаської міської ради.

За останньою інформацією, на КП «Служба утримання будинків «Митниця» заборгованість відсутня. Проблемним на сьогодні є питання погашення боргів із заробітної плати в Державному закладі «Спеціалізована медико-санітарна частина №14». Оскільки, заклад не належить ні до державного, ні до місцевого бюджетів. Борг по заробітній платі сягає 1,1 млн грн,
як не бюджетна заборгованість. Упродовж трьох років підприємство намагались реанімувати, зокрема й зі спробами реформувати установу, приміром, у центр реабілітації атовців чи центр первинної медико-санітарної допомоги та ін. Однак порозуміння з керівництвом закладу не було. Як наслідок, підприємство перестало існувати, а приміщення руйнується.

Водночас критичною є ситуація на Підприємстві державної кримінально-виконавчої служби України № 62. Заборгованість тут сягає 160 тис. грн. Із 400 засуджених на виробництві задіяні лише 30 осіб. Саме ж виробництво не розвивається, замовлень майже немає. Це шлях в нікуди.

За словами В’ячеслава Павловича, керівники мають бути зацікавленими в розвитку свого підприємства, а якщо виникає необхідність – шукати раціональні методи для його відновлення чи реанімації.

– Якщо підприємство працює збитково та нарощує борги, то це, зокрема, свідчить про неефективну роботу його керівника або ж бездіяльність. Для того, аби підприємство було прибутковим, потрібно працювати. Якщо ж заслуховували неодноразово, були надані рекомендації, а результат відсутній, то керівник має відповідати за бездіяльність. Мало просто говорити. Потрібні конкретні дії.

Стосовно останніх двох підприємств, за результатами засідання тимчасової комісії, будуть вжиті відповідні заходи.

Пресслужба ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100