реклама

реклама

Четвертий регіональний фестиваль із робототехніки пройшов у Черкаській загальноосвітній № 30. Школярі із 35 освітніх закладів області змагалися у номінаціях “Гра та дизайн роботів”, “Oсновні цінності” та презентували “Проект створення сучасного розумного міста”, повідомляє Суспільне.

e57a92b3e6269410

Команд “Елвес” стоворила проект який називається “Мультіруф". В його основі, пояснює капітан команди Поліна Бакай, створення місця на даху будинків, де можуть відпочивати люди. Учасники на змаганнях вбрані у костюми ельфів.

Керівниця команди Наталія Білойваненко говорить, що втіленим проектом намагаються поліпшити інфраструктуру міста та зекономити площу: “На старих будинках буде дах-трансформер, на цих площадках може бути дитячий майданчик, спортивна зона і якась культурно-розважальна програма”.

03b1b0d1fe7cb11a

Проект “Мости майбутнього” створила команда “Маск” учнів Чорнобаївської школи №1. Учасник команди Антон пояснює: “У задумці поєднали досвід архітекторів із новітніми технологіями”.

У окремій категорії створення легомоделі змагалися і учні початкових класів. Це діти від шести до десяти років, загалом 19 команд − розповідає головна суддя Світлана Шинкаренко: “Не можна чітко визначити один, тому що кожна команда працювала здружено: це і командна робота, це і робота над певним напрямком. Діти всі готуються. Кожна команда чудова у своїй певній номінації”.

a4bbeb8358073a16

Участь у цьогорічному фестивалі взяло 500 школярів. Організаторка заходу Наталія Чепурна розповідає, як змінилася кількість учасників протягом чотирьох років: “Кількість учасників змінилася дуже сильно, якщо ми перший рік говорили про 200 учасників і ми ще й самі не розуміли, як воно має бути і як взагалі виглядає, не говорячи про команди, тренерів і дітей”.

Переможці регіонального фестивалю візьмуть участь у Всеукраїнському турнірі із робототехніки у Києві.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100