реклама

реклама

Останнім часом у Черкасах збільшилася кількість дорожньо-транспортних пригод із травмованими та трагічними наслідками. Причини та методи боротьби із ситуацією, що склалася, обговорили на нараді за участю представників міської влади та патрульної поліції.

1_lng777

Начальник управління патрульної поліції Олександр Кокоба оголосив статистику по ДТП у Черкасах. За січень минулого року у Черкасах відбулося 103 ДТП, а у 2020 – 89. Але що стосується ДТП із потерпілими, то в минулому році відбулося 15 ДТП з потерпілими, в цьому – вже 26. По загиблим, за січень місяць минулого року було 0 загиблих, в цьому – вже 2 загиблих.

Також головний патрульний Черкащини назвав головні причини, які, на його думку, приводять до збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. А саме: порушення правил дорожнього руху, безсніжна погода (водії їздять менш обережно, гірша видимість у темну пору доби), нехтування світловідбиваючими елементами на одязі, збільшення кількості автотранспорту та збільшення кількості доріг у Черкасах із якісним відремонтованим покриттям. Адже, за статистикою, саме на таких дорогах, як вул.Героїв Дніпра, бульв.Шевченка, , вул.Благовісна, вул.Надпільна, вул.Чорновола та вул.Смілянська трапляється більше серйозних ДТП.

«Хочеться відзначити, що минулоріч міська влада Черкас зробила чимало для покращення безпеки руху у місті. Було освітлено багато пішоходних переходів, встановлено світлофорів, обмежувачів руху. Особливу подяку хочу висловити КП «ЧЕЛУАШ», які оперативно ліквідовували більшість наших приписів щодо безпеки руху», - сказав Кокоба.

Заступник міського голови Черкас Ігор Волошин поцікавився, чи можна збільшити кількість поліцейських екіпажів, які патрулюватимуть найбільш аварійні ділянки. На що Олександр Кокоба повідомив, що наразі в місті Черкаси патрулювання здійснюють 12 екіпажів вдень і 10 вночі. Але вони також опрацьовують виклики 102, тому значного збільшення кількості екіпажів поки не передбачається.

«Але ми будемо суттєво збільшувати адміністративний вплив як на водіїв, так і на пішоходів, які також часто є порушниками правил ПДР. Також, за нашими даними, з лютого в Україні буде запроваджена обов`язкова відеофіксація порушень правил ПДР. Хто буде фінансувати встановлення цих відеокамер, нам поки не відомо», - зазначив він.

Заступник міського голови Максим Скорик запитав у представників поліції, чому вони заперечують встановлення світлофорів на деяких аварійних перехрестях, приміром, на перехресті вул.Новопречистенської та Надпільної, вул.Різдвяної та вул. Благовісної. Хоча про це просять і громадяни у петиціях, і міська влада. Поліцейські зазначили, що існують певні нормативи, а встановлення «лежачих поліцейських» на магістральних дорогах, таких, як вул. Надпільна та Благовісна, взагалі заборонено. Натомість там можна облаштувати острівці безпеки. Максим Скорик попросив поліцейських переглянути свою думку і все ж таки дозволити встановити світлофори на аварійних перехрестях.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов повідомив, що дав доручення проаналізувати, як кожна дитина у Черкасах добирається до школи. Коли будуть зібрані дані, необхідно буде провести нараду і посилити заходи безпеки руху на особливо небезпечних ділянках.

«У програмі соціально-економічного розвитку на 2020 рік передбачено багато заходів з питань безпеки на дорогах. Нам треба втілити їх якнайшвидше, щоб зменшити кількість тяжких ДТП у Черкасах», - підсумував міський голова Анатолій Бондаренко.

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Коментарі  

 
+5 #3 Константин 27.01.2020 16:43
Для начала сделайте нормальное освещение по всему городу и замените старые светофоры на новые,которые будут видна всем водителям...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 ченчик 27.01.2020 11:24
Цитую Фіксатор:
В Черкасах за дотриманням правил дорожнього руху ніхто не слідкує. Тільки за містом "піловлюють.

так...в районі Благодатного, хоча там дорогу ніхто з пішоходів не переходить....а круті тачки проносяться немов ракети
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Фіксатор 27.01.2020 11:16
В Черкасах за дотриманням правил дорожнього руху ніхто не слідкує. Тільки за містом "піловлюють.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100