реклама

реклама

За повідомленням управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Черкаській області кількість новозареєстрованих суб’єктів господарської діяльності регіону у січні 2020 року склала 606, у т.ч. 110 – юридичних осіб та 496 – фізичних (у січні 2019 року зареєструвалися 590 платників).

Водночас на 1 лютого 2020 року припинено 645 суб’єктів господарської діяльності: 55 юридичні особи та 590 – ФОП (у січні 2019 року було припинено 745 платників: 66 юридичних та 679 фізичних осіб).

Станом на 01.02.2020 року зареєстровано платниками ПДВ 6534 суб`єктів господарювання, що на 215 більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Підрозділами управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та  міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Черкаській області у січні 2020 року проведено 26 перевірок суб'єктів господарювання. З них 11 планових документальних перевірок, 15 – позапланових в зв’язку із ліквідацією/закриттям юридичних осіб та порушеннями  розрахунків у сфері ЗЕД. З найбільш поширених порушень, виявлених перевірками: проведення платниками нереальних операцій з придбання товарів або послуг, які не відбувалися (не надавалися) у обсягах, які вказані в первинних документах, в тому числі через неможливість їх реальної поставки, оскільки у постачальника немає ресурсів, необхідних для виробництва, зберігання і транспортування таких товарів; порушення порядку ведення бухгалтерського та податкового обліку; відсутність первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку та документів, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством; порушення строків розрахунків в іноземній валюті за імпортними/експортними операціями, податку на майно.

За результатами контрольно-перевірочної роботи Головним управлінням ДПС у Черкаській області донараховано порушникам законодавства до сплати до бюджету 29,6 млн. гривень.

Як поінформували в управлінні податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Черкаській області у січні 2020 р. платники Черкаської області заявили до відшкодування ПДВ в сумі 50,2 млн. гривень. Відшкодований податок грошовими коштами отримали 76 платників в загальній сумі 68,5 млн. гривень. У січні 2019 року відшкодовано 78 платникам 86,0 млн. гривень.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100