реклама

реклама

Суди часто-густо повертають у поліцію протоколи про порушення карантинних заходів для належного оформлення або взагалі закривають справи за відсутністю порушень.

поліція На цьому наголошує черкаський юрист Валерій Макеєв, інформують «Українські новини».

З другої половини березня в Україні введено жорсткі карантинні заходи за порушення яких передбачена відповідальність за ст. 44-3 (порушення правил карантину) Кодексу про адміністративні правопорушення. Адвокат та секретар Національної спілки журналістів України Валерій Макеєв оприлюднив огляд судових рішень щодо порушення правил карантину та висловив свою думку щодо даної ситуації.

«Поліція вже відрапортувала про тисячі складених протоколів. Проте, від складання протоколу до реального покарання за рішенням суду, як з’ясувалось, пролягає довгий та тернистий шлях, – твердить юрист. – За логікою створення Єдиного державного реєстру судових рішень України, будь-який громадянин може дізнатись про суть судових рішень за певними категоріями. ЄДРСР станом на 30 березня 2020 року видав лише 15 постанов суду за ст. 44-3 КУпАП».

Лише в одному випадку було притягнуто порушника до матеріального покарання у розмірі 17 000 гривень; 20% покарань – у формі усних попереджень суду; 40% протоколів – повернуто до поліції на доопрацювання; 33,5% – взагалі закрито провадження за відсутністю складу правопорушення.

«Що маємо? Дуже низьку якість складання самих протоколів. Коли реальне покарання за правопорушення є ілюзорним, вбивається сама норма законотворчості, за якої всі громадяни мали б дотримуватись певних правил під час карантину, а за порушення правил наставала б невідворотне покарання», – підсумовує правознавець.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Суддя 02.04.2020 15:54
Пластмасові ж сккладають
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Дивні висновки 02.04.2020 09:06
Макеєв так само розмито все описав. Що за фраза для юриста - про "тисячІ протоколів"?
То скільки їх було - 2, 3 чи 333 тисячі?!
А про "якість" протоколів він судить тільки по тому, що люди у мантіях з глибокими кишенями винесли постанови на користь торговців із ще не порожніми гаманцями? :-)
Скажи, Макеєв, а що взагалі можна неправильно прописати у протоколі - адреси у поясненнях двох свідків, які підтверять, що торгова точка була відчинена і там робилися покупки?
Макеєв або недооцінює корумпованість судів, або дуже переоцінює власний професіоналізм.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100