реклама
Sucurity Police

реклама

Фото - АР

Фото - АР

Рада опозиційних сил Черкащини цілком підтримує позицію опозиційних депутатів Верховної Ради, які з кулаками захищали українську мову у стінах парламенту. Про це сьогодні на прес-конференції сказав координатор об’єднаної опозиції на Черкащині Леонід Даценко.

– Відстоювати положення Конституції про єдину державну мову громадяни повинні у будь-якій формі, будь-якими методами, – сказав він.

Аргументи влади щодо цього питання, на думку Леоніда Даценка, не що інше, як агонія. Бо навіть своїм колишнім прихильникам ні Партія регіонів, ні Президент не можуть навести жодного досягнення.

У той же час, як каже Леонід Даценко, черкащани на зустрічах з опозиціонерами інколи висловлюються не дуже схвально про бійку.

– Вчителька із села каже, мовляв, який приклад наші депутати показали – мордобій, кров. А я просто відповів, що якби ішла на дорозі жінка, і тут до неї хтось підійшов, почав обзивати, плювати, то як би вчинила нормальна людина? Мораль читала б? Ні, в таких речах треба дати жорстку відповідь. І те, що опозиція в Верховній Раді стала як один, показало, що вона може зупиняти більшість і може перемагати. Ми не повинні відступити від цього питання, кожен із нас, із членів Ради опозиції, якби був у Верховній Раді, то теж з кулаками б відстоював. Бо є межа, яку ми, українці, не маємо права переступати, – вважає Леонід Даценко.

Він згадав, що свого часу губернатор Черкащини Сергій Тулуб висловлювався проти двомовності. Тепер, каже, за умови, що губернатор підтримає двомовність, обласна рада має підняти питання про його імпічмент.

– Ще зрозуміла позиція цього запроданця Колесніченка (один з авторів мовного законопроекту, регіонал Вадим Колесніченко, - ред.) Але коли поруч сидить наш земляк, який позицію завжди таку українську тримав – пан Олійник і починає якісь аргументи наводити, що ми пропадемо без руського язика, то таких депутатів, якби це було згуртоване суспільство, просто б не пустили на територію Черкащини. Їм не місце не те що на Черкащині, а в українській політиці, – прокоментував Даценко.

Незабаром, за його словами, об’єднана опозиція проведе перед стінами облдержадміністрації акцію на підтримку української мови і вимагатиме від влади озвучити свою позицію.

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 Крук 29.05.2012 04:25
Платили б мені по 20-25 ис. щомісячно та ще й 35 тис. на оздоровлення - то і я б раз у рік побився.
А за такі гроші можна було б хоч вигляд робити, що працюють.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Ужасть 28.05.2012 20:53
Билися б... Так билися б, як Булатецкий обещал 5 марта носить майку юле-волю...а уже май месяц заканчивается ...а так ее и не носит :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Дядя Вася 28.05.2012 15:37
" Каждый мнит себя героем, видя бой со стороны."(Шота Руставели)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Говерла 28.05.2012 14:51
Хто б сумнівався: мордобій - рідна стихія для керівника кучмівського штабу по Монастирищенськ ому району Леоніда Даценко. Що він ще може?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Орест 28.05.2012 14:47
Матюгальникам Даценку, Булатецькому та Мушіяці бійки у Верховній раді до вподоби - вони билися б не гірше. А те, що Україна фігурує у всіх світових новинах як дика країна - байдуже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100