реклама

реклама

Оперативні працівники УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області отримали інформацію про те, що злочинна група у складі п’яти осіб здійснює постачання на ринок Черкащини фальсифіковану алкогольну продукцію та спирт.

Після встановлення осіб зловмисників розпочалась операція по їх затриманню: працівники УДСБЕЗ зібрали необхідну доказову базу та замовили велику партію спирту.

Щоб не привертати зайву увагу, на лобовому склі автомобіля торгівці фальсифікатом розмістили табличку з написом «Пустий», а причіп вантажівки переобладнали для таємного перевезення вантажів.

Під час реалізації оперативної комбінації, працівники міліції затримали «на гарячому» всіх п’ятьох учасників злочинної групи. З потаємного відсіку причепа було вилучено 18 тисяч літрів спирту на суму 490 тисяч гривень.

Зразки вилученого фальсифікату були направлені на дослідження до НДЕКЦ УМВС України в Черкаській області, де після проведення аналізу було з’ясовано, що цей спирт не відповідає вимогам ДСТУ 4256-203 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови» та згідно висновку СЕС може становити загрозу для життя та здоров’я людини при внутрішньому вживанні.

На даний час учасники оборудки затримані в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» , що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

У межах розслідування кримінальної справи вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності зазначених та інших осіб, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100