реклама

реклама

За словами директорки  Черкаського міського центру зайнятості Оксани Щербак: «Організація навчання за робітничими професіями – вимога часу та послуга, що дієво допомагає людям у пошуках нової роботи, або її зміни».

Після фото

Одним з прикладів спільних напрацювань роботодавців з Черкаським міським центром зайнятості щодо отримання кваліфікованих працівників шляхом професійного навчання, є співпраця з дошкільними навчальними закладами міста Черкаси.

Зокрема, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов зазначив, що: «На сьогодні, дитячі садочки міста Черкаси гостро потребують кваліфікованих кухарів».

Тож Черкаський міський центр зайнятості, за підтримки департаменту на базі Державного навчального закладу «Черкаське вище професійне училище» організував професійне навчання кухарів з числа безробітних громадян з подальшим працевлаштуванням у дитячі садочки міста.

Професійне навчання проводилось за індивідуальними робочими навчальними планами та програмами. Безробітні вивчали теоретичний курс самостійно та шляхом одержання консультацій у викладачів, фахівців підприємств.

Виробниче навчання також проводилось індивідуально на робочих місцях під керівництвом інструктора виробничого навчання.

Надзвичайно важливим є і розуміння та готовність пошукачів роботи навчатись за новими  професіями чи підвищувати кваліфікацію за направленням служби зайнятості.

Так, за допомогою у пошуку роботи до Черкаського міського центру зайнятості звернулась Ольга Сидоренко. Маючи не закінчену вищу освіту технолога  хлібопекарського виробництва та досвід роботи кухаря, жінка прагнула розвиватись та підвищувати свій професійний рівень.

«Важко щось змінювати, коли тобі вже добре за 50 років»,- відзначала Ольга.  Та все ж, вона вирішила підвищити свій розряд та розширити коло можливостей щодо власного працевлаштування. Сьогодні Ольга успішно завершила навчання і  вже працює в ДНЗ (ясла-садочок) «Джерельце».

«Смачно поїсти люблять багато людей, отже, вмілий кухар без роботи ніколи не залишиться. Я часто практикую готувати страву не лише за рецептом, а й прагну додати щось своє,одним словом - експериментувати.  Тому й вирішила піти на навчання. А перспектива мати роботу за набутою професією мене цілком задовольнила. Отже, не чекайте! Якщо хочете щось змінити в житті, ідіть вчитися, а центр зайнятості  вам в цьому неодмінно допоможе» - зазначає Ольга.

Незабаром ще два кухарі після закінчення навчання отримають стабільну роботу у дитячих садочках міста.

Довідково: Відповідно до статті 35 Закону України про «Зайнятість населення» професійне навчання зареєстрованих безробітних – професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації, спрямовані на здобуття та удосконалення професійних знань, умінь та навичок, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, що здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного  соціального страхування України на випадок безробіття.

Черкаський міський центр зайнятості

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100