реклама

реклама

У січні–травні 2020р. розмір середньої номінальної заробітної плати штатних працівників (дані наведено по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 осіб і більше) порівняно з відповідним періодом 2019р. збільшився на 10,1% і становив 9119 грн.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися фінансова та страхова діяльність; державне управління й оборона, обов’язкове соціальне страхування, а серед промислових видів діяльності – виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції; виробництво автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, інших транспортних засобів; постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря; виробництво хімічних речовин і хімічної продукції; виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,3–2,6 раза.

index

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався у виробництві електричного устатковання, поштовій та кур’єрській діяльності, діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг і не перевищував 58% від середнього рівня по економіці.

Індекс реальної заробітної плати у січні–травні 2020р. порівняно з січнем–травнем 2019р. становив 107,9%.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати (дані наведено по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) за період з початку 2020р. збільшилася на 16,7%, або на 7,6 млн.грн і на 1 червня 2020р. становила 53,1 млн.грн, що дорівнює 2,8% фонду оплати праці, нарахованого за травень 2020р.

Серед видів економічної діяльності найвагоміше збільшення суми невиплаченої заробітної плати відбулося у сільському господарстві, мисливстві, лісовому та рибному господарствах, а також складському господарстві і допоміжній діяльності у сфері транспорту на 2,9 млн.грн, виробництві електричного устатковання – на 1,0 млн.грн, тимчасовому розміщуванні й організації харчування – на 538,9 тис.грн, при цьому зменшилась заборгованість у добувній промисловості і розробленні кар’єрів на 635,0 тис.грн та у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – на 375,1 тис.грн.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100