реклама
Sucurity Police

реклама

На Черкаській теплоелектроцентралі нині активно готуються до опалювального сезону 2020-202 1рр. Щороку на станції в міжопалювальний період триває ремонтна кампанія, у ході якої фахівці оновлюють основне енергетичне обладнання.

SAJT-REMONT

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ТЕЦ.

На сьогодні спеціалістами підприємства у повному обсязі виконано поточний ремонт парового котла ст.№3. Зокрема на котлі було проведено такі основні види робіт: ремонт тяго-дутьових механізмів, ремонт газоповітряпроводів (труби Вентурі), оновлено обмурівку та ізоляцію, виконано ремонт запірної арматури, поверхонь нагріву та пальникових пристроїв.

Також завершено поточний ремонт парового котла ст.№6. У ході ремонту здійснено замивку пилосистеми та ковективної частини, виконано розшлакування котла. До всього, проведено ремонт трубопроводів й арматури в межах котла та ремонт тяго-дутьових механізмів, оновлено обмурівку та ізоляцію, відремонтовано обладнання котла.

Наразі спеціалістами здійснюється капітальний ремонт котлоагрегата ст.№7. Тривають роботи по монтажу стельового пароперегрівача, заміни ІІІ і ІV ступеня пароперегрівача та заміни І ступеня водяного економайзера.

До початку опалювального сезону теплоенергетики планують також виконати роботи з поточного ремонту інших парових котлів.

З-поміж усього, на Черкаській ТЕЦ виконано капітальний ремонт парової турбіни №3 типу ПТ-50-90, у ході якого фахівцями здійснено повний комплекс робіт із відновлення та заміни запчастин обладнання. Оскільки під час тривалої експлуатації комплектуючі зносились, то турбіна вже не могла ефективно працювати з тими економічними показниками, на які розрахована.

Парова турбіна є основним устаткуванням станції та бере безпосередню участь у процесі виробництва теплової та електричної енергії. Проведений ремонт призведе до того, що вона буде ефективніше працювати та підвищиться економічність її роботи за рахунок збільшення виробленої енергії при тій же витраті пари.

У рамках виконання Інвестиційної програми ПРАТ «Черкаське хімволокно» (Черкаська ТЕЦ) на 2020 рік, задля забезпечення надійної роботи станції, запланована заміна силового трансформатора ст.№3 на новий типу ТДН-80000/110 – УХЛ1 виробництва ПАТ «Запоріжтрансформатор». Зазначений трансформатор введений в експлуатацію в 1966 році та напрацював більше 50 років. Необхідність заміни цього пристрою викликана, в першу чергу, його фізичним зносом. Оновлений трансформатор забезпечить продовження терміну експлуатації основного устаткування.

Планові ремонтні роботи енергетичного обладнання в міжопалювальний період є запорукою безперебійної та надійної роботи Черкаської ТЕЦ упродовж осінньо-зимового періоду.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100