реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаси вкотре прийняли Міжнародний заплив через Дніпро. Його учасниками на різних дистанціях стало близько 300 осіб. Наймолодшому – 8 років, найстаршому – 67.Цьогоріч плавці були лише з України.

Стартували на лівому березі Дніпра, а фінішували - на правому. Так відбувався заплив на найдовшій 10-кілометровій дистанції. Випробувати свої сили на цій відстані зважилося пів сотні плавців. Серед них  черкащанин Тарас Ульянченко. Кілька років тому він потрапив на заплив як фотограф. Та роблячи знімки, зрозумів, що і сам хоче спробувати взяти 10 кілометрів.

SUP08793

– На дистанції необхідно рівномірно розприділяти свої сили, стежити за власним дихання. Це так само, яку у будь-якому іншому марафоні, - розповідає учасник.

Така відповідальна підготовка, напевно, і допомогла Тарасу подолати дистанцію другим. Його час – 2 години 35 хвилин.

Швидшим від черкаського фотографа виявився тренер з Дніпра Дмитро Маляр. Дніпрові хвилі він підкорив за 2 години 25 хвилин.

Це не перша перемога Дмитра у запиві через Дніпро. Найшвидшим він був і в 2018 році, тоді здобув золото з майже ідентичним часом. Тож через два роки підтвердив статус переможця.

SUP09078

– Стабільність – це ознака майстерності. За цією версією через два роки я знову маю перемогли у Черкасах, - жартує Дмитро. - А якщо серйозно, то, мабуть, знову перемогти мені допомогло моє спортивне минуле та підготовка. Хоча через карантин і закриті басейни підготовка була мінімальною. Сам заплив мені дуже сподобався. Але останні 200 метрів давалися важко: боліли руки і ноги.

Найшвидшою серед жінок на 10 -кілометрівці стала Олександра Левченко із Кропивницького. Її час запливу - 2 години 40 хвилин.

Водночас із оглядового майданчика на дамі стартувала інша група плавців. Їхня дистанція хоч і була у половину коротшою, але пливти її було нелегко.

Першим серед чоловіків 5 кілометрів здолав плавець із Харкова Олексій Нестерович. Серед жінок найшвидшою на цій дистанції стала Діана Мілінківська із Запоріжжя.

Паралельно 10 команд боролися за першість в естафеті по 5 кілометрів. По одному учаснику стартували з лівого берега, а біля оглядового майданчика їх змінював інший плавець.

SUP00008

Ближче до правого берега пролягало ще дві дистанціях: одна на 3 км, і для найменших учасників – на 800 метрів.

– У цьогорічному запливі представлено двадцять областей. Багато учасників з Києва та Дніпра. Якби не карантин, то плавців було б значно більше, бо ж до нас не змогли приїхати учасники з інших країн, - розповідає організатор запливу Олексій Сюткін.

Він зазначає, що  таким заходом хоче не лише популяризувати плавання у Черкасах та приваблювати сюди плавців з інших міст, а й привернути увагу всіх до забруднення Дніпра.

– Вже зараз працюємо над тим, щоб наступного року розширити наш формат і провести в області два запливи. Про це обов’язково повідомлю згодом. Крім того, зараз ми міркуємо над створення фонду по очищенню Дніпра аби у майбутньому купити спеціальну техніку для його очистки та для боротьби з водоростями, які роблять воду зеленою, - каже Олексій Сюткін.


реклама

Коментарі  

 
+1 #1 1 13.07.2020 09:53
оглядовий майданчик на дамі???Цікаво :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100