реклама

реклама

Співпраця між нашим Черкаським зоопарком та корпорацією «ROSHEN» триватиме: бізнес експрезидента Петра Порошенка виділить для зоопарку ще 300 млн. гривень.

Зоопарк2

Про це у фейсбуці повідомив депутат Черкаської міськради від «Європейської солідарності» Олександр Радуцький. «Наразі ми вже маємо найкращий зоопарк в Україні», – зазначив він.

– 300 мільйонів гривень, які виділить «ROSHEN», підуть на реконструкцію всього зоопарку, – сказав у коментарі «Прочерку» директор Зоопарку Євгеній Ван. – Передбачається оновити вхідну групу, озеро, реалізувати багато інших проєктів. Будуть нові приміщення, нові об’єкти і для хижаків, і для мавп... Я думаю, всі ці нові об’єкти вражатимуть відвідувачів так само як і ті, які вже реалізовані.

Реконструкція Черкаського зоопарку триває вже багато років. У 2008 році був збудований тераріум. За рахунок власних коштів у зоопарку здійснювалася реконструкція об’єктів на території.

– У часи мого керівництва «Дирекцією парків» ми з директором зоопарку Євгенієм Ваном обговорювали, що необхідно розширювати територію зоопарку за рахунок парку «Перемога», – розповів депутат Радуцький. – Відповідні рішення міської ради було вже ухвалено. Але було необхідно знайти кошти. Міська влада таких коштів на той час надати не могла. На щастя, корпорація «ROSHEN» звернула увагу на те, що зоопарк бажає розвиватися, що він найкращий, із дуже гарним директором.

У 2016 році, завдяки домовленості з корпорацією «ROSHEN», було створено абсолютно нові, унікальні для України експозиції.

– За рахунок підтримки спонсора ми побудували два великих об’єкти: комплекс для хижих тварин «Земля ведмедів і вовків» (зданий в експлуатацію в 2017 році) і комплекс для копитних тварин України «Олені і зубри» (зданий у 2019 році), – каже Євгеній Ван.

За словами працівників зоопарку, за час карантину в Черкаському зоопарку відбулося значне поповнення. Два місяці тому в лемурів народилося дитинча. Тепер тваринки живуть тісною групкою. Подібна історія і в бурих капуцинів.

Також народилися мінікози, виду голландський гном, носуха звичайна та рись. Цього року у відділі «пернаті» народилося двоє пташенят орлів степових, пташеня пугача та фазани.

– Цього року в нас поповнення і в ряду копитних, і в ряду приматів, – розповідає завідувачка відділу ссавців Черкаського зоопарку Лідія Осадча. – Наприклад, ми отримали поповнення цьогоріч від капуцина бурого (якої статі маля, ми ще не знаємо), дрібних приматів – тамаринів Едіпових (самець) і тамаринів червоноруких (двоє малят).

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Антон 13.07.2020 19:50
Чому, маючи достойного громадянина міста і ефективного керівника- Е.Вана, ми не бачимо його кандидатом у мери Черкас?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Мавр 13.07.2020 19:36
Потрібно виділити ще землі під зоопарк,поки жадні місцеві депутати її не роздирибанили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Підтримую 13.07.2020 14:49
Цитую Присвоїть міськвиконкому:
Ім'я "Рошен" та закріпити на його фасаді дошку з почесною назвою. За 300 млн. грн. на розпил там всі погодяться на таке перейменування.

Директор зоопарку Ван - абсолютно адекватна людина, не злодій і на своєму місці, бо любить тварин. Саме тому "Рошен" і виділяє постійно гроші тільки на зоопарк, у гаманець якого не можуть всунути свої брудні ручонки Юрік Ботнарь і його шобла.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Присвоїть міськвиконкому 13.07.2020 13:50
Ім'я "Рошен" та закріпити на його фасаді дошку з почесною назвою. За 300 млн. грн. на розпил там всі погодяться на таке перейменування.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100