реклама

реклама

Лише за останній тиждень фахівці Держпродспоживслужби області спільно із представниками Національної поліції, із залученням засобів масової інформації провели понад 600 моніторингових перевірок соціально-значущих об’єктів. Як наслідок, зафіксовано 150 порушень (24,4 %).

Так, антирейтинг очолили перукарні та салони краси. 6 з 13-ти перевірених закладів (45,2 %) не дотримувалися санітарних норм і правил, протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

145-546348254

Порушення знайдено також у закладах громадського харчування ( у 30-ти з 84-ох перевірених (35,7 %) та на  агропродовольчих ринках. Там на 11-ти із 34-ох (32,4 %) перевірених об’єктах протиепідемічні заходи виконувалися не у повному обсязі.

Також робочі групи перевіряли заклади продовольчої (25,9% порушень) та непродовольчої (17,7% порушень) торгівлі, установи дошкільної освіти (7,7 % порушень).

Фахівці відзначають, що найбільш характерними є порушення дезінфекційного, маскового режиму. Не організовано температурний скринінг працівників, відсутнє маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не створені місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок, з подальшою утилізацією.

За наслідками проведених перевірок складено 44 протоколи про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам підприємств, установ направлено 138 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, направлено 67 інформацій, інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100