реклама

реклама

Унікальний проект впроваджується у черкаській спеціалізованій школі №3. Територію біля школи перетворено на «Еко-долину» - буденну травичку змінено на ландшафтну композицію, що стала справжньою окрасою школи.


Проект «Еко-долини» було розроблено фахівцями – черкаського садового центру «Сад мрій», а висаджено – школярами та учителями. Проект впроваджується поетапно, наразі втілено лише головну канву майбутньої квіткової композиції. Але вже сьогодні майбутні екологи (школа має статус екологічного ліцею) доглядають за висадженими деревами і кущами, вивчаючи їх назви та характеристики.

Завдяки тому, що ландшафтна композиція складається переважно із українських рослин, діти дізнаються про красу рідної землі, виражену у квітах, знайомляться із національними традиціями та культурою, привчаються працювати, цінувати і любити оточуючий світ.

За словами директора школи Тетяни Ткаченко, новаційний проект став органічною складовою частиною комплексу екологічної освіти, який впроваджує і розвиває школа – переможець екологічних конкурсів та грантоотримувач всесвітньовідомих екологічних організацій.

- Сьогодні ми поетапно втілюємо ландшафтний проект, розроблений для нашої школи професіоналами. Саджаємо кущі і дерева та доглядаємо за ними разом із дітьми. У нашій школі є клас інклюзивної освіти, де навчаються діти хворі на ДЦП. Спеціально для них під вікнами класу керівник садового центру «Сад мрій», депутат Черкаської міської ради Сергій Ткаченко посадив японський багряник – дерево вражаючої краси, - розповіла директор школи.

Як зазначив депутат Черкаської міської ради Сергій Ткаченко, у найближчій перспективі він планує запропонувати втілення таких же екологічних проектів для кожної черкаської школи.

Про це інформує прес-служба депутата.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Оксана Колісник 11.06.2012 08:48
Цитую тато:
опять платить уже НЕТ СИЛ :-x
А що, батьки за це платили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 тато 10.06.2012 19:26
опять платить уже НЕТ СИЛ :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100