реклама

реклама

27 червня черкаська влада відкриває Центр з надання адміністративних послуг, що знаходитиметься у приміщенні колишньої тютюнової фабрики на Благовісній, 170. Повноцінно він має почати працювати після переселення туди усіх служб 15 липня. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керуючий справами виконавчого комітету Микола Кудрявцев.

– У міській раді залишається лише розгляд звернень та інших питань, які не стосуються дозволів, а також прийом міського голови та начальників департаментів. Центр з надання адміністративних послуг працюватиме з 8.00 до 20.00, а також у вихідні дні, – зазначив Микола Кудрявцев.

За його словами, контакт чиновника, який безпосередньо розглядає заяву з людиною до моменту її вирішення, створює корупційний ризик. Дрібна корупція може вирости у вимагання хабарів, зловживанням своїм службовим становищем. Для того, щоб цю проблему вирішити, і було створено систему посередників.

– Приміщення, в яких розташована Черкаська міська рада, не дуже добре пристосовані для прийому громадян. Тут незручні маленькі кабінети, тісно і виникають великі черги. Тепер прийом документів громадян відбуватиметься у зручному просторому холі з великою площею, близько 500 кв. метрів. Ще близько 100 кв. метрів – це буде зона очікування. У зоні очікування зручні меблі, зразки та бланки заяв, комп’ютери з доступом до інтернету, а також весь спектр супутніх послуг, тобто банківські послуги, послуги нотаріуса, фотографування. Створюватиметься система електронної черги, – розповідає Микола Сергійович.

Він зауважив, що наступним кроком буде запровадження такого ж принципу в колишніх районних радах. Зараз система діє в управліннях праці і соцзахисту Соснівського району, але поки що вона не дуже досконала.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100