реклама

реклама

10 травня, після сесії міської ради, розпочало свою діяльність новостворене комунальне підприємство «Центр адміністрування та моніторингу Черкаської міської ради». Яка робота планується і чим це буде вигідно для міста сьогодні на прес-конференції розповів в. о. директора цього комунального підприємства Валерій Макеєв.

– Заборгованість сьогодні по деяким найзліснішим платникам по оренді землі складає понад 20 млн. гривень. Майже половина таких боржників у стані ліквідації та банкрутства. Крім того, багато платників несумлінно дивились на терміни сплати. Ми можемо користуватись штрафами, які передбачені законодавством, – зазначив Валерій Макеєв.

Комунальне підприємство займатиметься моніторингом ситуації, пов’язаної з самочинним будівництвом у місті Черкаси, а також наповненням міського бюджету шляхом укладання договорів пайової участі, плати за оренду землі. Також серед завдань – вирішення проблем з хаотичними забудуванням, зокрема з прибудуванням балконів.

– Цією роботою займатиметься комунальне підприємство, тому що міська рада повинна зберігати повний контроль за інформацією, яка буде здобута і за тими діями, які будуть виконуватися на наповнення міського бюджету. Цю роботу неможливо передати приватній фірмі, – розповідає керуючий справами виконавчого комітету Черкаської міської ради Микола Кудрявцев. – Мільйони гривень міський бюджет отримає з запізненням, коли працівники вже виявлять недобросовісних платників, змусять їх укладати угоди, інколи через суди. Це затягнеться на місяці та роки. Існують юридичні механізми, які дозволяють цього уникнути.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100