реклама

реклама

Сьогодні на Соборній площі перед Черкаською облдержадміністрацією активісти ВО «Свобода» разом із представниками опозиційних сил Черкащини бойкотували «молочну мафію». У рамках акції її учасники показали черкащанам міні-виставу, як патріоти відновлюють справедливість, забираючи у монополіста-капіталіста гроші, які той, у свою чергу, забрав у селян.

 

 

Мітингувальники вимагали негайного підвищення закупівельної ціни на молоко, жорсткого контролю за закупівельними цінами з боку антимонопольного комітету, запровадження відкритих аукціонів із закупівлі молока в населення, за умовами якого сировинна база має діставатися тому заводу, який запропонує найкращу ціну та умови для розвитку молочного скотарства.

 

– В умовах, коли аграрне виробництво в Україні, і на Черкащині зокрема, вщент зруйноване, єдиним джерелом прибутку селян є молоко, яке вони здають заготівельникам. Але «молочна мафія» обдирає селян, не платячи за молоко ті кошти, які воно коштує. Тому ми вирішили протестувати проти того, що чиновники Черкаської облдержадміністрації сприяють не лише існуванню «молочної мафії», а й її розвитку, а селяни натомість, залишаються ні з чим, – пояснив голова обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар.

Викрикуючи «Владу – на вихід!», мітингувальники не помітили поряд заступника голови Черкаської облдержадміністрації Олексія Головка.

– Я ж тут! Я вийшов до вас, – обізвався Олексій Іванович.

– Бачите, чолов’яга такий у хорошому костюмі, напевно, що добре заробляє, зокрема й на селянах, – повернувся до нього пан Юрій і почав зачитувати вимоги на трьох сторінках.

 

– Для того, щоб ви не називали мене чолов’ягою, скажу, що я заступник голови Головко і відповідаю за те, що ви говорите, – відповів на звернення Головко.

Далі заступник губернатора взявся з’ясовувати, хто із присутніх із села та хто має економічну освіту і порахував собівартість молока:

– Навіщо ви б’єте відразу морально, говорячи, чи є тут економісти? – обурювався дідусь. – Ми всі тут економісти.

 

– Ви переконайте, що літр мінеральної води коштує 3 гривні і це є рентабельним, тоді як молоко – 1,5 грн., – закидали селяни запитаннями пана Головка.

– В Україні собівартість молока, за оцінками експертів, становить 2,5 грн., – зазначив пан Ботнар.

– У нас різні експерти, – відповів на це Головко. – Сьогодні собівартість молока – 2-2,3 грн. Я корови не так, як ви, – на малюнках – бачив, а наживо.

– У мене бабця шість корів має, – зазначив Ботнар.

– Я живу в селі, у Ковалисі. У нас було 10 корів, зараз одна залишилася, – втрутився дідусь. – Як ви думаєте, з економічної точки зору, чому зосталася одна корова із десяти?

– Дайте йому, хай виговориться! – маючи на увазі Олексія Івановича, кричали люди з прапорами.

– Я вам скажу, що взагалі по області додалося поголів’я корів, – почав пояснювати пан Олексій, але його слова «потонули» в гаслах мітингувальників.

Далі слово взяв координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко:

– Чи знає пан заступник, що в його рідному Чорнобаївському районі, в селі Ірклієві, закривається маслосирзавод?

 

– Знаю! – відрізав Олексій Іванович. – Для реконструкції. Я позавчора там був. Це зробили для того, щоб приймати ще більше молока і випускати не тільки масло й сир, а й цільні молочні продукти.

– Будемо скоро «доїти» чиновників, як вони «доять» людей, – відповів Даценко. – Бо через те, що корови зникають, влада береться за людей, щоб їх доїти.

Голова обласної організації партії «Фронт змін» Наталія Старікова запропонувала створити робочу комісію з перевірки сьогоднішніх закупівельних цін і молочної продукції, яка йде в торговельні мережі, і домовилась із Олексієм Івановичем про зустріч, щоб детальніше все обговорити.

 

На цю зустріч пан Головко запросив і Юрія Ботнара, на що той відповів, що до нього в гості не напрошувався:

– Я буду тут, із селянами, із народом. Я до облдержадміністрації зайду восени, коли ми вас звідти демократичним шляхом будемо «викурювати». Тому радимо потрошку складати речі, тому що крісла скоро стануть не зовсім вашими, а належатимуть народу, – відповів мітингувальник.

 

Не погодився пан Юрій і їхати з Головком по селах, тому що має інформувати громадськість про сьогоднішній мітинг. Отримавши відмову, заступник повернувся до свого кабінету.

 

А «свободівці» закликали селян Черкащини на знак протесту із 12 по 15 червня здійснити попереджувальне бойкотування, не здаючи у цей період молоко.
Тетяна БОЙКО, фото сайту "Прочерк".

реклама

Коментарі  

 
+2 #26 О.ЧУПРИНА 14.06.2012 21:45
Думаю що сам проведений захід штучний,але проблема тут є і проблема суттєва.Молоко дійсно коштує менше ніж водаі це несховаєш за розумними речами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #25 КУРІНЬ 12.06.2012 18:05
А чому не видно крутого спеца по молоку, вовки греся, він з Льовою Американцем у Чорнобаі, добряче підзаробився на людських мозолистих руках які доять молоко.Напевно і ціну добре знае тільки з вивороту,як покраще обдурить виробника
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #24 антик 12.06.2012 17:47
Щось я не побачила селян у натовпі тих, хто прийшов неначебто за народ, хто з них бачив живого селянина? А фронт змін, свободу, так звану продажну і воровську матьківщину вже бачили, ледацюги даценки,ботнарі ,старікова, не заважайте людям працювати, ідіть собі, можна і під Качанівку, здається, там ваше місце. За народ вони радіють, зграя ворів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #23 Олег 12.06.2012 16:15
Цитую Нетолерантний:
Зважаючи на кількість провладних антинародних коментарів - акція все ж зачепила чиновників, а отже становить загрозу для їхнього нічогонеробства , оскільки селяни справді масово долучаються до протидії "молочній мафії" та владі, що її покриває. Отже, "Свобода" робить все правильно...

Не тіште себе марними надіями, а то так себе вихваляєте, що аж смішно.
І не варто називати звичайних читачів "провладними і антинародними " ви ж у майбутньому хочете захащати цей народ, а що ви будете робити з тими хто не погоджується в тюрми кидати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #22 Олег 12.06.2012 16:11
Якщо чесно то акція просто примітивна. Хоча це й не дивно Ботнар зі свободою лише й можуть, що викрикувати гасла. А коли на їхню ж вимогу вийшла людина і запропонувала діалог, то їх інтелект не дозволив їм провести конструктивну бесіду. Нажаль Свобода наскрізь просякнута такими псевдо спеціалістами. І в мене одне запитання, а чим Ботнар кращий за Партію Регіонів, а чи не гірший. Ботняр і дня не працював на роботі, і явно не займався Сг, тому краще сидів би в офісі і науки набирався.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #21 Нетолерантний 12.06.2012 15:12
Цитую УкраїNець:
Глава "Роспотрєбнадзор а" Оніщенко заявив, що його контора знову не задоволена українським сиром і пообіцяв ще жорсткіші, аніж минулого разу, санкції з боку Росії. То на чий млин ви, хлопчики черкаські, воду ллєте? Чи просто СтарікОВА "знайшла аргументи", перед якими ви не встояли - і ви вирішили по братсько-сестринськи допомогти окремо взятій "Юрії"?!

До чого тут Старікова і якась "Юрія"? Йдеться про захист інтересів українських селян. Захід відбувся в рамках загальноукраїнс ької акції ВО "Свобода" проти молочної мафії. Акція вже дає реальні результати. ВР ухвалила закон про державне регулювання цін на молоко зокрема. Про це можна прочитати на сайт політсили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #20 103 12.06.2012 15:01
Олексій Іванович умний і толерантий керівник,який пройшов всі щаблі,як господарника,та к і керівника і переконаний,що це його не остання ступенька.Це людина, яка все свое життя зв"язана з землею,з С/Г. І ті проблеми про які горлають Д...ценки,він знае не по книжках,а з реального життя в якому він жив і буде жити,бо це людина патріот, якого ми знаемо не один десяток років і ВІРИМО ЙОМУ.А відносно начищених черевичок...Так ви тільки подивіться...Дивишся на нього і око радуеться! Таким і повинен бути керівник.Я його бачив і на фермі і повірте не як екскурсанта,але і там він був прикладом охайності і чистоти.І ще, він ніколи не буде виглядувать із вікна,тому що він завжди був і буде серед людей,якими б складними не були проблеми.Цікаво,а чи знае Д...ценко,що робить, коли не вийшла на групу доярка,або й не одна, та ще й на свято,а Головко-ЗНАЕ бо він це пропустив через свое серце.Ця людина знае дійсну ціну МОЛОКУ не з прапором в руках на асфальті,а з життя.Олексій Іванович земляки за ВАС!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #19 uSS 12.06.2012 14:43
Цитую Нетолерантний:
Зважаючи на кількість провладних антинародних коментарів - акція все ж зачепила чиновників. Отже, "Свобода" робить все правильно...

Справді так думаєш, чи просто .......? Це найдурніша акція за весь час виступів 20-штикової черкаської "Свободи". Хай простить мені Тягнибок, але я передумав голосувать за його "силу", яка в області тепер репрезентована Ботнаром, який дихає в пупок Головкові, а в інтелекті не дотягує навіть до його черевика, але не зважаючи на це безпричинно хамить йому. Куди поділи Чорномаз, яка хоч мала якісь ідеї? Чому відштовхнули Майбороду? Навіщо підтанцьовують московській установці на знищення українського молопереробника ? Що ще може черкаська "Свобода", окрім як хасидів ганять по Умані? Перша економічна вимога - і така відверто дурна!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #18 саша 12.06.2012 12:48
Старікова - бувший директор Юрії а наразі уповноважена від цього ж підприємства по особо важним питанням з владою бореться з власними хазяйвами - цікава боротьба
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #17 Нетолерантний 12.06.2012 12:30
Зважаючи на кількість провладних антинародних коментарів - акція все ж зачепила чиновників, а отже становить загрозу для їхнього нічогонеробства , оскільки селяни справді масово долучаються до протидії "молочній мафії" та владі, що її покриває. Отже, "Свобода" робить все правильно...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100