реклама

реклама

У Черкасах розпочався період оздоровлення та відпочинку категорійних дітей міста. Для цього у міському бюджеті передбачено понад 650 тисяч гривень, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

233 категорійних черкаських дітей відпочинуть у дитячому таборі «Зоряний берег» (м. Севастополь) на узбережжі Чорного моря. За путівками, які надані управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації, у червні-липні буде оздоровлено в таборі «Факел» (с. Нижньозаморське, АР Крим) 117 категорійних дітей міста.

– У загальноосвітніх навчальних закладах міста тривають 33 пришкільних табори, де відпочивають близько 1600 учнів 1-4 класів. У програмі роботи таборів передбачена культмасова робота, спортивні заходи, денний сон та харчування, – розповідає головний спеціаліст департаменту освіти та гуманітарної політики Ніна Байда.

Оздоровлення понад 150 дітей планується провести на базі юних моряків, що у селі Свидівок. Уже третій рік поспіль там пройде літній спортивно-оздоровчий табір для вихованців школи моряків і дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Крім того, оздоровленням та відпочинком дітей займаються фонд соціального страхування, профспілкові комітети різноманітних установ, організацій.

– У цілому цього року відпочинком та оздоровленням планується забезпечити 12 500 дітей, що становитиме більш, ніж 54% дітей шкільного віку міста. Загальна ж чисельність дітей шкільного віку в Черкасах становить 22 263 осіб, – підкреслює начальник відділу сім’ї та молоді Віктор Бондар.

Втіленням програми оздоровлення у мерії займаються кілька структурних підрозділів. Департамент освіти та гуманітарної політики організовує оздоровлення та відпочинок дітей-сиріт, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей, позбавлених батьківського піклування, талановитих та обдарованих дітей, дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків. Департамент соціальної політики організовує оздоровлення дітей-інвалідів, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи. Департамент охорони здоров’я організовує оздоровлення дітей-інвалідів та дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100