реклама

реклама

Депутат Черкаської обласної ради, заступник керівника обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Наталя Старікова ініціює створення комісії, що вирішуватиме проблему зниження закупівельних цін на молоко, інформує прес-служба депутата.

- Я хочу добитись того, аби в області було досконально вивчено корені проблеми та здійснено заходи для її вирішення. Сьогодні вже підготовлено депутатське звернення, я зустрічатимусь із керівництвом Черкаської ОДА та ініціюватиму створення робочої комісії, що досконально вивчить це питання та запропонує шляхи виходу із ситуації. Зазвичай, проблема зниження закупівельних цін на молоко є традиційною – таке трапляється щоліта. Але цьогоріч є ряд обставин, що спровокували передчасну появу і загострення цієї проблеми, - констатувала Наталя Старікова.

За словами Наталі Старікової, цьогоріч сезонна проблема падіння закупівельних цін на молоко постала набагато раніше через нерегулярну виплату дотацій виробникам, через відсутність державного регулювання цін на молоко, та через заборону експорту молочної продукції.

- У європейських країнах, щоб враховувати інтереси всіх складових  ланцюжка  «виробник-торгівельна мережа-споживач», створено асоціації, до яких входять і виробники, і переробні підприємства, і реалі затори цієї продукції, - констатувала Наталя Старікова. – Саме держава повинна потурбуватись про вирішення цієї важливої проблеми на глобальному рівні. За останні 20 років виробництво молока у нас впало на 30%. Люди не зацікавлені в утримуванні корів (наразі молоко у селян купують фактично по 1,70-1,80 грн.), вони втрачають джерело іноді єдиних доходів. Корів пускають під ніж – про який розвиток тваринництва та розвиток економіки загалом можна говорити? Держава повинна перейматись як конкретним розвитком галузі, так і глобальними проблемами розвитку інфраструктури села, забезпечення людей роботою, створенням перспектив для молоді. Сьогодні ж село руйнується, люди втрачають останнє – і влада просто не звертає на це увагу. Люди не бачать жодної турботи влади у вирішенні болючих для них проблем. І сьогодні опозиція змушена проводити акції з пікетуванням облдержадміністрації, аби привернути увагу влади до необхідності вирішення вкрай  важливої для жителів області проблеми. І, з цією метою, я ініціюватиму створення робочої комісії, що дослідить кожен аспект цієї проблеми, перевірить виправданість сьогоднішніх закупівельних цін  - до якої буде залучено і інспекцію із контролю за цінами, і відділення Антимонопольного комітету України.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 ВОЛОШКОВЕ ПОЛЕ 12.06.2012 20:44
ТРЕБА БУЛО РОЗБИРАТИСЬ НА МОЛОКОЗАВОДІ, ДЕ ХІМІЧИЛИ З МОЛОЧНИМИ СУМІШАМИ ТА ГОДУВАЛИ ЛЮДЕЙ ФАЛЬШОВАНИМИ ПРОДУКТАМИ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100