реклама

реклама

200px-Ukrainian_Red_Cross_Society_member_ticket Обласна звітно-виборча конференція товариства Червоного хреста на Черкащині відбудеться 15 грудня. Про це «Прочерку» повідомив керівник організації Іван Гретченко.

– У нас пройшла конференція в Умані, а по іншим будемо вирішувати, так що давайте трішки я розкручуся, бо тільки приїхав з Маріуполя, і знов їхати на Схід, то час є, згодом сконтактуємося, – сказав Іван Іванович.

Голова Черкаської міської організації товариства Червоного хреста Ганна Горбач повідомила «Прочерк», що звітно-виборча конференція міська відбудеться не згідно усталеного графіка, за яким заплановано проведення заходу на 2 грудня, а раніше.

– Я дзвонила щойно в Київ. Там сказали до кінця місяця провести конференцію, бо інакше я буду неправомірна. Постараюся встигнути 30 вересня, – зазначила Ганна Василівна.

Разом з тим, деякі громадяни інформують, що не все так просто при підготовці конференцій.

– Років 6 тому, коли започатковували донорський рух в ЧДТУ, представники Червоного хреста запрошували мене як волонтера і донора на масовий публічний захід. Тоді я познайомився з ними, а вони, очевидно, тоді вирішили, що я вже «їхній». І мене без мого відома включили до складу правління. Я про це дізнався лиш півроку тому, коли зайшов на онлайн-сервіс перевірки компаній YouControl і побачив себе серед членів правління Червоного хреста. Звісно, я здивувався, – розповідає голова Асоціації донорів Черкащини Сергій Шмиголь. – А декілька місяців тому телефонував запитував про звітно-виборчу конференцію, бо за статутом, членів правління мали б повідомити за місяць. Але мені сказали, що пленумом Червоного хреста мене виключили з членів правління, хоч робив запит в організацію з питаннями про її діяльність, але не прохав виключати мене. Виходить мене включили без мого відома і виключили без мого відома. Тепер зі мною не хочуть говорити.

У відповідь Ганна Василівна каже, що «є люди, які хочуть прийти на її місце і на місце Гретченка».

– Я за місце не тримаюся, але треба все робити коректно. Мені просто не дають працювати. Просто набридло. Вони може люди й непогане, але так не робиться. Так, проробила я більше 40 років в Червоному хресті і почесний донор я. А так просто прийти і казати мені, що на моє місце і на місце Гретченка є людина. Скажіть це правильно? Мені швидку викликали. А вони приводять людей, щоб я їх щодня приймала в члени товариства. Це психологічний пресинг. Я нібито в якомусь невизначеному просторі. Київ одні документи скинув, Іван Іванович каже інше. Вже не знаю, як бути. Але маємо проводити конференцію, адже це робиться кожні п’ять років, – зазначила Ганна Василівна.

Ганна Горбач пообіцяла на конференції, якщо попри карантин захід дадуть провести, то пообіцяла відзвітувати за свою роботу. У керівники ж, зауважує, треба висувати членів організації, які хоч рік пропрацюють і мають досвід роботи.

Водночас деякі члени Червоного хреста зазначають, що не було оприлюднено належним чином дати виборів згідно керівних документів, тож вони залишають за собою право оскаржувати переобрання голів у судах.

реклама

Коментарі  

 
+3 #8 Оооооо боги! 17.10.2020 16:04
Смішно вже з цих горбачів і гретченків було 20 років тому! А вони безсмертні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Какие же люди 29.09.2020 13:49
Схаменіться... про що ви кажети як може керувати Гретчннко І.І. у своі 100 роркеів, Кочубей тут ні до чого...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Хм-хм 29.09.2020 11:46
Цитую маразм:
Черкащина - територія конгітивних порушень. Чому обласну медичну профспілку очолила цього року людина 83 років, а Червоний хрест не може? Де справедливість?

Бо вона талісман ! А це звання ще потрібно заслужити!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 маразм 28.09.2020 23:06
Черкащина - територія конгітивних порушень. Чому обласну медичну профспілку очолила цього року людина 83 років, а Червоний хрест не може? Де справедливість?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Лора Олексіівна 28.09.2020 16:54
Знаєте, це навіть не смішно... не вже так намазано,що Гретченко ніяк не відчепиться від корита, у своі 90 років
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 ИЗЯ 28.09.2020 14:35
Ради Бога... не смеоите мои тапочки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #2 Фірсов 28.09.2020 14:27
Іван Івнович, може вже досить...подивіться в дзеркало, а потім в паспорт...і побачити що вам 90 рорків...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Пенсія 28.09.2020 14:14
Щоб швидку не викликали, сидіть вже вдома. Чим там намазано в тих хрестах, що неможливо спекатися вічних трудяг
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100