реклама

реклама

До громадських робіт для підлітків, що стартували в Черкасах з 1 липня, вже залучено 20 дітей старше 14 років. Проте набір продовжується. За словами міського голови Черкас Сергія Одарича, всього планують долучити 50 дітей. Підлітки мають можливість не лише попрацювати на благо Черкас, але й заробити за 4-5 годин по 35 грн. щоденно.

– До нас час від часу зверталися школярі та їхні батьки з проханням десь підробити на канікулах. У приватних фірмах їм відмовляли. Ми вирішили піти на зустріч молоді й організували громадські роботи. Тим паче, що у період відпусток місту не вистачає робочих рук, – розповідає міський голова Сергій Одарич. – Таким чином діти не лише зможуть заробити гроші, а й знатимуть їхню ціну.

Із 1 липня в КП «Дирекція парків» і Службах утримання будинків (колишні РЕУ) уже працює 20 дітей. За словами директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяни Скляренко, на сьогодні зареєструвалося понад 50 бажаючих працювати, які оформляють належні документи. Щоденно в Центр звертається 20-30 осіб.

– У «Дирекції парків» робота знайдеться кожному. 10 дітей, які записалися до нас, прибирають парки, поливають газони, дерева й квітники, прополюють квітники. З дітьми працюють старші люди, які за потреби радять як, наприклад, правильно полоти квітники чи просапати клумбу, – зазначає директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький.

Довідка: Для влаштування на роботу необхідно звернутися в Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (готель «Черкаси», вул. Лазарєва, 6, кім. 411, тел. 32-08-01), подати туди такі документи: заява від батьків на згоду працювати дитини на ім’я міського голови, копія свідоцтва про народження (чи за наявності – паспорта), копія ідентифікаційного коду та довідка від дільничного лікаря про те, що дитина здорова. З кожним бажаючим буде складено угоду.

Джерело: прес-служба Черкаського МВК

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100