реклама

реклама

Починаючи з 2010 року в податковою службою області започатковано проведення щорічної операції «Урожай», головною метою якої є контроль за тим, щоб найманих працівників, які працюють у сільському господарстві, отримували своєчасно та в повному обсязі достойну заробітну плату.

“За 2011 рік ми виявили практично 3 тис. громадян, які працювали у сільському господарстві і були неоформленими, - зазначає голова ДПС у Черкаській області Петро Хукаленко, - але в цьому році ми здійснили модернізацію контролю за виплатою «реальної» заробітної плати сільськогосподарськими підприємствами.”

За словами Петра Хукаленка, спільно з провідними спеціалістами у сільськогосподарській галузі, податковою службою регіону було проаналізовано технологічні процеси вирощування с/г культур по періодах польових робіт, видах технологічних операцій та встановлено їх вартість в частині оплати праці. На підставі цих показників визначено  оплату праці найманого робітника у розрахунку на 1 гектар засіяної площі по різновидам с/г культур.

Завдяки продуманій стратегії роботи, з початку 2012 року податкова служба області виявила 325 неоформлених найманих працівників, які працюють у сільському господарстві, загальна сума легалізованого доходу склала понад 650 тис. грн.

“Ще 618 працівникам виплачувалась заробітна плата нижче мінімальної, - наголошує Петро Хукаленко, - в результаті ми легалізували понад 2,7 млн. грн. доходів таких громадян, а до бюджету додатково надійшло понад 400 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб”.

ДПС у Черкаській області продовжує роботу у зазначеному напрямку і просить всіх громадян повідомляти про факти неоформлення їх найманими працівниками, виплати заробітної плати в “конвертах” та нижче мінімального рівня за тел. (0472)33-91-17. Про це інформує пресс-служба ДПС у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100