реклама

реклама

Сьогодні під час чергової сесії обласної ради депутат від Партії регіонів Софія Гнідая оприлюднила заяву фракції щодо звинувачень з боку заступника Голови Верховної Ради Миколи Томенка на адресу черкаської влади у реалізації соціальної політики в регіоні.

Нижче подаємо заяву, озвучену депутатом, надану редакції прес-службою Черкаської обласної організації ПР:

«Заява заступника Голови Верховної Ради на адресу Черкаської влади щодо поступу в розв’язанні соціальних питань викликає щонайменше подив. Адже неприпустимо заступникові Голови Верховної Ради скочуватися до необґрунтованих оцінок виконання Програми Президента України у соціальній сфері через призму її реалізації Черкаською обласною державною адміністрацією.

На його позицію, очевидно, вплинули партійні інтереси напередодні виборчої кампанії, нерозбірливість у засобах. Однак, ратуючи на словах за соціальну справедливість, його опозиційна політична сила, здобувши підтримку виборців та отримавши владу – збанкрутувала, не виправдавши довіру людей. І сьогодні не може спокійно сприймати дієвість і послідовність, з якою Президент України В. Ф. Янукович разом з органами влади на місцях крок за кроком неухильно вирішує соціальні проблеми.

Крім того, у закиді заступника Голови Верховної Ради не названо жодного факту соціального оновлення на Черкащині, який би, на його думку, дискредитував наміри влади, однак кинуто тінь на нібито незаконне використання коштів сільських рад при виконанні Програми соціальних перетворень, запропонованої Президентом України. Черкащани чекають доказової відповіді від заступника Голови Верховної Ради, а можливо, й оцінки Головою Верховної ради України наклепницьких заяв свого заступника.

Нинішня влада, включаючи Черкаську облдержадміністрацію, її місцеві виконавчі органи, наполегливо працює на державному рівні, щоб забезпечити соціальні гарантії людям. Але замість того, щоб прилучитися до спільних дій (адже соціальне оновлення це не лише завдання влади, але й конструктивні дії опозиційних сил), багато демагогів від політики свідомо перекручують очевидні факти поступу в соціальній сфері, дезорієнтуючи людей.

Заступник Голови Верховної Ради не назвав жодного факту доброчинних соціальних змін у житті Черкащини. А їх не мало! Зокрема:

1. Обласна дитяча лікарня європейського рівня на 320 ліжко-місць, де за рік роботи допомогу надано понад 40 тис. дітей.

2. Річковий порт у Черкасах, туристичний центр «Авторіка» у Каневі, відновлення річкового сполучення між цими містами.

3. Реконструкція Будинку-музею Т.Г.Шевченка у м.Каневі та створення нової експозиції.

4. Драбівська школа, спорудження якої тривало 18 років.

5. Додатково відкрито 2 центри гемодіалізу та 7 пунктів швидкої медичної допомоги.

6. 33 нові багатофункціональні спортивні майданчики.

7. Житло – 102 освітянським родинам.

8. Середньомісячна номінальна заробітна плата зросла майже на 20 відсотків.

9. Відновлення діяльності 15 дошкільних навчальних закладів та 100% забезпечення потреби учнів сільської місцевості у шкільних автобусах.

10. Бізнес-центр для молоді та підтримка молодіжних ініціатив.

11. Ветеранам війн, пенсіонерам, чорнобильцям – 34 квартири, 171 автомобіль, понад 17 тис. путівок для відпочинку в Криму.

І це далеко не весь перелік досягнень.

Крім того, жителі Черкащини почали отримувати соціальні виплати та надбавки, передбачені соціальними ініціативами Президента України. Лише на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям область додатково отримала 68,2 млн. грн.

Фракція Партії регіонів у Черкаській обласній раді пропонує заступникові Голови Верховної Ради, який так хворобливо сприйняв соціальні обнови у рідному краї, на Черкащині, взяти участь у сесії обласної ради з викладенням свого бачення цих процесів.

Також запрошуємо заступника Голови Верховної Ради взяти участь у відкритті чергового соціально важливого об’єкта – обласного медично-діагностичного центру. Тож, ласкаво просимо!»

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 РеБром 26.06.2012 16:09
Томенко! Ти як не запрягав Гнєдую - то й не "нукай" їй! Здєсь вам нє тут: на Черкащині Янукович з органами вирішує всі проблеми. Тому у них проблем немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100