реклама

реклама

Головний стяг Черкас протягом червня-серпня височітиме на вершинах Кавказу та Тянь-Шані. Таку місію виконують черкаські альпіністи в рамках проекту «Прапор Черкас на вершинах світу». Підтримує експедицію міський голова Черкас Сергій Одарич.

– Наша команда вже підкорила не одну світову вершину, – говорить керівник проекту та президент Черкаської федерації альпінізму та скелелазіння В’ячеслав Полежайко. – Нині ж наша мета – популяризувати альпінізм, створити збірну області та пробудити патріотизм до рідного міста. Стартували ми 16 червня, а завершимо свій похід 20 серпня.

Черкаські скелелази сходитимуть на гірські вершини у віддалених та малодосліджених районах світу. Надалі спортсмени планують підкорити підвищення Пакистану, Аргентини, Швейцарії, Таджикистану, Киргизстану, Непалу та інших держав.

Довідка: Із 2009 по 2012 роки черкаськими альпіністами були здійснені сходження на гірські вершини Криму, Карпат, Кавказу, Паміру по маршрутах від першої (найпростішої) до шостої (найскладнішої) категорії складності. На всіх цих вершинах побував і прапор Черкас.

Відео-презентація проекту на YouTube.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100