реклама

реклама

Незважаючи на неодноразові звернення працівників державної лісової охорони про недопустимість засмічення лісових масивів побутовими відходами, мешканці українських міст і прилеглих населених пунктів продовжують вивозити сміття та всілякий непотріб у лісові масиви, полезахисні лісові смуги. Великі купи сміття можна побачити також на узбіччі автомагістралей.

Лісівники нагадують, що Верховна Рада внесла зміни до законодавства, згідно яких підвищилася адміністративна відповідальність за забруднення лісів. Відповідні зміни внесено в статті 72 і 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Пошкодження лісів стічними водами, хімічними речовинами, нафтопродуктами, промисловими і комунально-побутовими відходами, що призводять до всихання чи захворювання насаджень, коштуватиме громадянам від 10 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн), а посадовим особам - від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

За забруднення лісів побутовими відходами громадян каратимуть адмінштрафом у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 85 до 170 грн.), а посадових осіб - від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 грн).

Про це інформують в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Черкащанин 30.06.2012 15:45
громадян каратимуть адмінштрафом у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 85 до 170 грн.),посадових осіб - від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 грн).-та при таких штрафах сам Бог велів сміття в ліс вивозити!.Штрафи повинні бути такими,щоб сміття в ліс везти було НЕРЕНТАБЕЛЬНО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100