реклама

реклама

Учора Тальнівський осередок ВМГО «Сокіл» за підтримки районної організації ВО «Свобода» провели у Тальному на Черкащині турнір серед молоді зі стрільби з пневматичних гвинтівок. Турнір був присвячений 126-й річниці з дня народження повстанського отамана Петра Дерещука – місцевого діяча Української національної революції 1917-1920 років.

У змаганнях, що відбулися традиційно для сокільських заходів жваво та вдало, узяло участь понад два десятки учасників. У влучності змагались юнаки та дівчата від 14 до 17 років. За результатами стрільб переможцем турніру стала Ірина Замулянець, призерами – Костянтин Буцмак та Владислав Швець. Переможців було нагороджено грамотами та призами.

Суддівське журі очолював прихильник ВО «Свобода», член Тальнівської спілки прикордонників Валерій Шкода. Зважаючи на захоплення учасників та той патріотичний дух, що світився у очах стрільців, організаторами турніру було вирішено запровадити турнір імені отамана Петра Дерещука щорічним. Таким чином, відтепер на Тальнівщині «Сокіл» та «Свобода», окрім турнірів з волейболу серед молоді, проводитимуть на одне традиційне спортивне змагання більше.

Виступаючи на церемонії нагородження переможців та учасників турніру зі стрільби, голова Тальнівської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Віталій Шуляк сказав: «Всі, хто тут зібрався сьогодні, всі, хто взяв участь у мирному, спортивному змаганні зі стрільби є гідними нащадками українських Героїв та продовжувачами їхньої святої справи – справи боротьби за українську Україну, за Україну без пана і холопа, за Україну, в якій право українців жити щасливо і заможно у своїй країні буде недоторканним. Ми мусимо пам’ятати – лише стаючи сильнішими, ми можемо насправді наблизити українську перемогу, яка стане крапкою в одвічній суперечці українців із прийшлими зайдами та внутрішніми хрунями за своє право на соціальну та національну справедливість у своїй країні. Сила, віра і вміння – ось чого так часто бракує нам для перемог.

Учасники турніру зі стрільби. Тальне.

Учасники турніру зі стрільби. Тальне.


Надихаючись прикладом отамана Дерещука, нашого земляка, який організовував спротив проти більшовицького режиму навіть у таборі в Сибіру – ми розуміємо, що у нашій справі цього разу ми маємо дійти до кінця і визволити Україну з лещат антинародної влади. Адже єдине, що для нас дійсно цінне, єдине, що ми дійсно боїмося втратити – це Україна!» - наголосив свободівець.

Про це інформує прес-служба Тальнівської районної організації ВО «Свобода».

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Василь 01.07.2012 11:54
для р********* це неприємна тенденція 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100