реклама

реклама

До чергової частини Монастирищенського райвідділу міліції Черкаської області від жителів одного із сіл району надійшло повідомлення про розбійний напад на місцеву жительку. Невідомий злодій в нічний час проник до будинку 83-річної пенсіонерки, жорстоко побив її та заволодів майном старенької.

Коли до місця пригоди прибула слідчо-оперативна група, їх вже чекали родичі потерпілої. Вони пояснили правоохоронцям, що вранці прийшли до будинку своєї матері та побачили, що скло на вхідних дверях будинку розбите, а самі двері зачинені зсередини. Коли їм вдалося потрапити до будинку, то в одній з кімнат вони побачили на підлозі бабусю із скривавленим обличчям і тілом. Старенька була настільки злякана, що не могла навіть розмовляти. Літню жінку було негайно госпіталізовано до районної лікарні.

Згодом після отримання медичної допомоги, потерпіла почала розповідати правоохоронцям, що з нею сталося. В нічний час крізь сон вона почула, як осипалось скло в її будинку. Прокинувшись, вона ввімкнула світло та оглянула кімнату. Нікого не помітивши, вона пішла відпочивати. Через деякий час бабця знову почула в будинку якісь сторонні звуки і їй здалося, що в сусідній кімнаті хтось ходить. Вона знову ввімкнула світло і на цей раз помітила невідомого чоловіка, обличчя якого було приховане під маскою. Невідомий схопив в руки праску і почав бити нею стареньку. Після того, як жінка впала на підлогу, розбійник почав вимагати з неї гроші і продовжував бити нещасну руками по тілу. Бабуся була змушена виконувати вимоги нападника і вказала на місце, де зберігала гроші. Зловмисник відразу забрав всі заощадження пенсіонерки в сумі 2000 гривень, прихопив з собою її мобільний телефон і швидко зник.

Правоохоронці встановили, що до скоєння цього злочину має причетність 25-річний місцевий житель. Молодий чоловік знаходився вдома. Зустрівши міліціонерів на своєму подвір’ї почав хвилюватися, але все ж таки заперечував свою причетність до скоєного. Маючи достатньо підстав, правоохоронці почали проводити санкціонований обшук всього домоволодіння, де мешкає підозрюваний. Під час обшуку в будинку та на присадибній ділянці підозрюваного було виявлено та вилучено мобільний телефон потерпілої, який був закопаний на городі, гроші і одяг зі слідами крові, які знаходилися в будинку. Молодика відразу було затримано та доставлено до райвідділу міліції. Зрозумівши, що його причетність до скоєння тяжкого злочину доведена, чоловік зізнався.

На слідстві зловмисник пояснив, що до вчинення злочину його підштовхнуло безгрошів’я. Останнім часом безробітній чоловік почав випивати. Для легкого заробітку грошей обрав садибу старенької сусідки, яка тривалий час проживає сама. Дізнавшись про те, що днями бабуся отримала пенсію, чоловік ретельно все спланував. Випивши горілки для хоробрості, чоловік дочекався глибокої ночі, одягнув спортивну шапку та рукавички і пішов до помешкання одинокої пенсіонерки. Зловмисник пояснив, що хотів потрапити в будинок і забрати гроші, сподіваючись, що старенька не прокинеться. Але все вийшло не за планом - пенсіонерка застала грабіжника в масці в своєму будинку. Нападник почав її бити і вимагав віддати гроші. Отримавши те, за чим прийшов, відразу втік додому, де сховав все награбоване.

За цим фактом стосовно 25-річного жителя Монастирищенського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 187 КК України (розбій), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває. Подальшу долю зловмисника визначить лише суд, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100